Sant Quirze del Vallès

Masquefa, Ciutat Gegantera de Catalunya 2012

Els dies 9 i 10 de juny, com és costum s’ha celebrat la XXVIII Ciutat Gegantera de Catalunya 2012 a la vila de Masquefa (Anoia). Com sempre, els geganters de Sant Quirze no hem faltat a la festa més gran del món geganter. El dissabte al matí carregàvem en Quirze, la Julita, en Feliu i l’Obdúlia al remolc per a poder marxar directament cap a Masquefa a les 02.45 de la tarda. Un cop arribats a l’Anoia, els voluntaris ens varen indicar l’aparcament assignat a les colles per diversos colors. Un cop muntats els nostres gegants, ens varem dirigir a l’escenari on es van fer els actes protocol•laris al llarg del cap de setmana.

Abans de començar la cercavila, com és costum es va fer la mostra de balls de gegants, començant per la colla de Manlleu, amb el Ball Nou, només ballat per colles que han estat Ciutat Gegantera. Mentre els gegants feien els seus respectius balls, els gegants de Masquefa, l’Isidre i la Magdalena, voltaven per l’escenari explicant la història de la vila, segons el tipus de gegants que actuaven. Un cop acabada la mostra, començava la cercavila amb quatre formacions de gegants i destinacions diferents. Sant Quirze del Vallès anava al capdavant de les colles, que després d’un breu recorregut acompanyat del fort vent tant habitual per aquella comarca, arribarem davant de l’estació.

Per compensar el petit recorregut, ens passarem una bona estona ballant esperant l’hora de sopar. L’espai no era prou gran, cosa que ens organitzarem en dos torns per sopar. Després de passar una estona en el bar, ja havia arribat l’hora de tornar. En Quirze i la Julita passaren la nit amb els altres gegants a Masquefa, en Feliu i l’Obdúlia els varem deixar en el local. Diumenge quedarem al local a les 08.30 i marxarem cap a Masquefa. Aquesta vegada, la cercavila començaria davant de l’estació i acabaria a l’escenari on es farien els actes protocol•laris. Després d’esmorzar, a les 11.00 començava la cercavila suportant aquell sol de justícia que no ens abandonaria durant tot el dia.

Havia arribat el moment més esperat per a qualsevol colla, el traspàs dels gegants i gegantons de l’Agrupació. Els primers en estrenar-se foren els joves geganters de Masquefa amb en Pau i l’Alegria amb el ballet “peus de gegant”. Després de l’últim Ball Nou dels geganters de la Seu, per fi arribà el gran moment: el traspàs d’en Treball i na Cultura de la colla de la Seu d’Urgell a la de Masquefa. No hi podien faltar les abraçades i els plors d’alegria, però també de tristesa. Per acabar la festa, els geganters de Masquefa interpretaren el Ball de l’Aniversari, un ball exclusiu per als gegants de l’Agrupació. Després de l’acte, es feren els corresponents parlaments de la cap de colla de Masquefa, l’alcalde de la vila, el president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i altres autoritats.

Aprofitem la ocasió per felicitar als companys i companyes de Masquefa però també a la Seu d’Urgell per aquesta gran festa. Recordeu que a partir d’ara i al llarg de tot un any, representareu al món geganter i el nom de Catalunya en terres llunyanes. Sereu distingits amb un gran honor però també amb un gran compromís. Aprofiteu aquest moment únic i irrepetible, perquè…

CIUTAT GEGANTERA NOMÉS HO ÉS UN COP A LA VIDA, PERÒ SERÀ PER SEMPRE.

Felicitats Masquefa!

Salut i Fal•lera!

No hi ha comentaris

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment