Badamar i Bonadona, dues grans amigues

Dues gegantes, que es deia que s’assemblaven, foren les protagonistes de la XIX Trobada Comarcal del Maresme. La reunió anual de gegants i gegantes de tota la comarca del Maresme, tal i com s’havia proclamat feia un any a Santa Susanna, se celebrà a Premià de Dalt.

Un matí de tardor encetà la jornada gegantera. Ben d’hora a Premià es començaren a retrobar les diverses expubilles que des de 1992 havien estat escollides pubilles (des de la Tordera fins a la Conreria, un total de 18 pubilles). Algunes d’elles, tristament, no pogueren estar presents a la festa per veure quines de les seves companyes seria la nova pubilla. Aquell dia, sis eren les candidates que esperaven, impacientment, el veredicte. Una de les que estava més nerviosa era la Guiomar de Palafolls, que era el primer cop que participava en aquesta festa.

Però abans 11 parelles de la comarca es disposaren a fer la Dansa del Maresme. Després del ball fou el torn, ara si, de la nova pubilla. FInalment, després de molts anys d’espera, la Badamar de Badalona fou escollida amb tota l’aclamació popular. D’aquella feta quedaria una gran amistat entre la Badamar i la Bonadona. En Jeroni i l’Altemir se les miraven enamorats.

 

D’aquesta manera seria com els badalonins acollirien la nova Trobada Comarcal del Maresme, una celebració que arribaria ja a les 20 edicions!

Xavier Navarro – Geganter de Badalona
Badalona, 5 d’octubre de 2009

 

Leave a Reply