El Maresme present als 25 anys de l’Agrupació de Geganters a Vic.

Per primer cop, en la història de la coordinadora, la Dansa del Maresme és interpretada fora de la trobada comarcal. Així doncs, 7 colles del Maresme es traslladaren, durant els dies 2 i 3 d’octubre, a la capital d’Osona. El motiu era ben especial: el 25è Aniversarari de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

En motiu d’aquesta efemèride es van reunir a la Plaça Major diverses comarques (o vocalies), amb les seves respectives colles, per tal d’executar el que són els seus balls propis. Vallès, Gironines, Bages-Berguedà, Baix Llobregat, Selva i, com no, Maresme eren les diverses comarques, o territoris que es van traslladar per tal de mostrar els seus balls pròpis.

Després de tots els balls comarcals es donà pas als balls dels Gegantons, Capgrossos i en Treball i na Cultura de l’Agrupació. Aquests gegants instants abans havien compartit el Ball Nou amb gegants que haviene estat Ciutat Gegantera de Catalunya: Barberà del Vallès, Tàrrega, Capellades, Manresa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicençd els Horts, Vic i, des del Maresme, Vilassar de Dalt. Val a dir qu en Treball i na Cultura foren ballats per dos dels primers balladors d’en Treball i na Cultura: En Valentí Serra (del Poble Nou de Manresa) i en Paco Celades (de Sant Joan Despí).

Fotos: Aitor Garrido

Dansa del Maresme:

Resum de la festa:

http://www.youtube.com/watch?v=aIRl4THyZ2I

Reportatge de TV3 al minut 25.00:

http://www.tv3.cat/videos/3128510

Leave a Reply