Els gegants han pujat a Burriac

CRÒNICA DE LA PUJADA DELS GEGANTS D’ARGENTONA AL CASTELL DE BURRIAC

El passat diumenge 18 de maig i després de l’ajornament d’una setmana, degut a les pluges, es va portar a terme el primer acte de celebració del 50è aniversari dels Senyors de Burriac.

Els nostres gegants, acompanyats per un grup aproximat d’unes 50 persones van fer camí cap al castell de Burriac. Tot i que la sortida era prevista a la Font Picant, en l’últim moment es va optar per fer-ho des del començament del camí de sorra que dóna inici al Parc de la Serralada Litoral.

Per la manca de portadors, tan sols el Senyor de Burriac va ser qui va fer tot el camí a coll de geganters i al ritme d’un grup de gralles.

Mentrestant la Senyora de Burriac pujava còmodament estirada al remolc d’un tractor que ens acompanyava fins al monòlit just a sota el castell.

Al cap de mitja hora de començar vàrem arribar al primer punt d’avituallament, el monòlit, on es va convidar a un bon esmorzar a tothom que ens acompanyava.

Després d’agafar forces vàrem engegar per fer el tram final en el qual la geganta ja si va afegir per acompanyar al gegant en les últimes i més complicades rampes.

Però ho vàrem aconseguir, arribàvem a dalt al castell, on després de fer un petit piscolavis i unes quantes fotos més, vàrem fer via un altre cop cap el local, on ja descansen tranquil•lament.

Des d’aquestes línees volem agrair a tots els que ens varen acompanyar i van fer possible aquest acte: als antics portadors de la colla en “Cala” i en “Figueredo”, passant per un molt bon geganter i sobre tot amic de Mataró en David Roy, dos dels antics grallers : Marcel i Castells, un geganter de la colla de Premià de Dalt, la companyia també de L’alcalde de la vila, la Creu Roja i a totes aquelles persones del poble que van voler participar d’una cercavila ben diferent.

Moltes gràcies a tots…. i esperem tornar a veure’ns el proper dia 12 de Juliol a la gran trobada i celebració d’aquests 50 anys de Gegants.

Colla de Geganters i Grallers d’Argentona

Pujada a Burriac el 1988
Pujada al Castell de Burriac del 1988