Sant Vicenç de Montalt estrena ball propi nou (20 de gener)

gener 13, 2013 in General

I així és. Els Gegants de Sant Vicenç de Montalt, Bòbul, Margaridassa i Toni Sors; estrenaran un ball propi que no s’ha vist mai. Aquesta dansa té diverses particularitats que la diferencien de la resta de balls d’arreu del país.  Serà el proper diumenge 20 de gener a l’avinguda Toni Sors, coincidint amb la Trobada de Gegants que es celebrarà en motiu de les festes patronals de Sant Vicenç.

En primer lloc el ball és una suite inspirada en l’històric “Ball a Plaça” santvicentí recuperat l’any 2010. Malgrat que aquest ball el composin 5 peces musicals, els gegants només en faran 4. El Passeig de Dansa, la Farandola, el Ball Pla i la Bolanguera. Totes aquestes danses han estat especialment adapatades perquè ho ballin les tres figures de Sant Vicenç de Montalt.

Però la “diferència” no acaba aquí. I és que el ball en qüestió està adaptat per a que la balli una persona invident amb totalment autonomia tansols amb l’ajuda de l’oida. I així serà dansat el proper diumenge per Pedro Curado.  Així doncs, aquesta dansa és converteix única en aquest país en aquest sentit.

 

Val a dir que aquesta adaptació coreogràfica ha anat a càrrec pel badaloní Xavier Navarro, amb l’especial assessorament del mestre Pompili Massa de Mataró. Pel que fa l’arranjament musical, per a gralla, ha estat realitzada pel santvicentí Jordi Lluch.

Si voleu més informació de la colla entreu el seu bloc: http://bobulsimargaridasses.wordpress.com/