XXXI Trobada de Gegants de Vilassar de Dalt (1 de maig)

abril 28, 2013 in General

Un any més i sempre el dia 1 de maig, Dia Internacional del Treballador, Vilassar de Dalt celebra la tradicional trobada de gegants, dins el marc de la Festa Major dels Sants Màrtirs. A més, si l’any passat es celebraven els cent anys dels gegants vells, a l’agost però, enguany la trobada servirà per celebrar el trentè aniversari de la formació de la colla gegantera, que des del 1983 és la responsable de fer ballar les dues parelles de gegants vilassarenques i de portar-les pels carrers i places de gran part dels pobles de tot el país així com del País Valencià, les Illes Balears, l’Aragó i la Comunitat de Madrid, a més d’Andorra, Portugal, França i, fins i tot, el Japó.

Enguany, i com ja és habitual, a en Lluís i la Maria i a en Pere Màrtir i la Genisa els acompanyaran un bon nombre de colles vingudes des de: la Bisbal del Penedès, Parets del Vallès, Sant Fruitós de Bages, Cabrils, Vacarisses, Sant Climent de Llobregat, Arenys de Mar, Tavertet, Sant Vicenç de Castellet, Ribes de Freser, Monistrol de Calders, la Beguda Alta, Falset-Mulassa, Montornès del Vallès, Calafell, Sant Pere Molanta, Caldes de Malavella, Aiguafreda, Caldes d’Estrac, Barcelona-Casc Antic, Premià de Mar, Puigcerdà i els amfitrions de Vilassar de Dalt.


Pel que fa els horaris, la diada començarà a les 10 del matí amb la plantada de gegants al Parc de Can Rafart i a 3/4 de 12 s’iniciarà la passejada de gegants pels carrers Nou, Sant Antoni, Sant Genís, Manuel Moreno, Murillo, riera Salvet, del Carme i plaça de la Vila on es durà a terme la cloenda de la trobada amb els balls de lluïment de cada colla, el ball final i l’entrega de records.