Tipus de geganters

Geganterscanvi.jpg

Cada geganter té una feina diferent:

  • El geganter cap de colla: Dirigeix, coordina i distrinueix a tots els geganters durant les cercaviles, ballades i trobades de gegants perquè tot rutlli tal com ha d’anar.  A més a més, cada cap de colla es posa en contacte amb altres caps d’altres colles geganteres per establir lligams i acordar visites a cadascun dels seus pobles convidant-se mutuament. El cap de colla representa a la colla davant del món geganter.
  • Els geganters portadors: Aquests geganters porten les figures d’entremès de la colla durant les cercaviles. Alguns duuen els gegants, d’altres els gegantons o bé els cap-grossos o el dracs de rua. Es tornen amb altres geganters portadors per no cansar-se durant les cercaviles.
  • Els geganters balladors: Aquests geganters (més escassos) saben els balls i llueixen l’elegancia dels balls durant les ballades a les places i carrers al so de les gralles i tabals.
  • Els geganters xanquers: Animen als geganters des d’una priviliejada panoràmica que li donen les llargues cames que duuen. Per trobar-los només has de mirar a munt (o a terra si no en saben). Compte! que vigilen des de dalt a qui no s’ho passa bé i pot ser víctima d’una pluja d’aigua o de conetti! jejeje
  • Els geganters de suport: Ajuden als altres geganters avisant-los de qualsevol obstacle que es puguin trobar al recorregut, transportant gegants, aconseguint-lis aigua quan estan cansats, cuidant els geganters més menuts… i mil cosetes més.