El 10 de juliol farem una trobada de gegants medievals per celebrar el casament del comte Ramon Berenguer i la reina Peronella

El proper dissabte 10 de juliol, dins dels actes de les vetllades medievals del Vilamagore, els comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV, i la reina, Peronella d’Aragó (gegants de Cardedeu), celebraran el seu casament al castell de Vilamajor (als camps de la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor). Hi convidaran gegants medievals de tota Catalunya: El seu fill Alfons i la dida Loreto (Sant Pere de Vilamajor), el seu avi Ramon Berenguer II i esposa (Hostalric), els veguers de Montblanc, l’abadessa Emma i el guerrer Odó (La Roca del Vallès), els comtes de Palafolls i el comte Guifré i la seva esposa (Ripoll).

Horari: La plantada serà a les 18h al carrer Lladoners i el casament a les 19h. Els caps de colla es reuniran a les 17h per preparar el casament dels gegants.

Aquesta és la primera trobada de gegants que se celebra a Sant Pere de Vilamajor. A més a més podreu gaudir de:

  • Música i dansa: Les cercaviles de foc, l’actuació de corals, grups musicals i joglars i trobadors que interpreten peces de l’època es poden trobar en diferents racons del poble. Els espectacles de dansa tradicional també hi són presents.
  • vilamagore 4Teatre al carrer: Al llarg de les dues jornades s’interpreten diverses escenes de l’obra teatral “Història e Feyts de Vila Magore” que reconstrueixen esdeveniments d’un moment clau en la construcció nacional de Catalunya a Sant Pere de Vilamajor i els municipis de l’entorn: el naixement d’Alfons I a Sant Pere de Vilamajor, la recreació de les justes poètiques de les que ell mateix en va ser impulsor i participant o també es reconstrueix l’escena de la persecució de les bruixes.
  • vilamagore 2Justes de cavallers: Una vintena de cavallers experimentats són els protagonistes d’un dels espectacles que atrauen més públic amb lluites, combats i proves d’habilitat amb espases i llances.
  • Animació al carrer: Qualsevol racó de Vilamajor pot ser l’escenari d’una lluita de dos cavallers, un grup de dones pidolaires, malabars, venedors d’esclaus o de peix o narradors de gestes.
  • Mostra d’oficis: S’hi podrà trobar i fer ceràmica, assistir a la preparació tradicional dels pigments que utilitzaven els pintors per fer les seves obres d’art, treballar el cuir, fer servir les eines de brunzir amb l’escloper, fer una cabana de vímet i veure com treballa el fuster i la teixidora. També s’hi poden trobar vitralls, vestits de l’època, artesania de plata i macramé.
  • vilamagore 3Mercat: Conté més d’una trentena de parades de queviures com embotits i formatges, neules, olives i fruits secs, vins i licors, pastissos i coques de recapta.
  • Menjar medieval: Durant el dia es courà porc sencer que es podrà degustar a la taverna del castell prenent un bon vas d’aigua fresca, cervesa fresca o vi negre.
  • Crema de la Torre de l’Homenatge: La vetllada de Vilamagore finalitza amb un gran espectacle pirotècnic que representa la crema de la Torre Roja amb un gran muntatge de colors i foc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *