Trobada 2014; 25 anys i noces!


Tot comença el dissabte 12 a la tarda, els membres de la colla comencen a reunir-se a la plaça per començar els preparatius. Poc a poc la plaça va agafant ambient de festa i tot comença a estar a punt. Cap a les 7 de la tarda,  comencen a deixar-se veure els primers gegants. Portaven des de la nit anterior a la sala de la Societat Recreativa i ara sortien per fer la plantada al Passatge Maria Mercè-Marçal. Els gegants de Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Samora i els amfitrions de Santa Coloma de Cervelló es preparaven per començar al festa.

Comença el pregó de la mà del cap de colla, Jaume Vicens, acompanyat del cap de colla de l’antiga colla, Carles Ràfols, i l’alcalde, Gerard Segú.Tot just es presenten els convidats, aquest arrenquen la seva entrada a plaça.

Durant el pregó hi ha moments per tot. Recordant anècdotes recents de la nova colla, d’altres més llunyanes i nostàlgiques amb l’antiga colla i moment de sorpresa com l’arribada del regal per part de l’Ajuntament, el remolc que donarà més mobilitat als gegants.

Acabat el prgó, és moment de començar els balls dels gegants presents. Obren la Mostra de Balls en Joan i la Roser (Sant Joan Samora) amb la Dansa de Falgars interpretada pels grallers de Santa Coloma de Cervelló; van seguir en Baldiri i na Ramona (Sant Boi de Llobregat) reproduint el Ball de Gegants de la Patum acompanyats del Ro i la Coloma. En Climent i la Roser (Sant Climent de Llobregat) van ballar el seu ball i els van seguir els Cireros (Capgrossos de la Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló) que van ballar un cop més el Vals de la Florista. Per acabar, el Roc i la Coloma van estrenar un nou ball“La Flor d’un Cirerer”. Aquest ball pretén commemorar el seu 25è aniversari i serà ballat en ocasions especials. Acabada la Mostra de Balls tots els gegants van fer cap al pati de la Societat Recreativa on van esperar que les colles i tothom que voltava per la plaça acabés de sopar.

Ja fosc, els gegants tornaven a plaça per començar l’espectacle Nascuts per ballar junts.Aquest espectacle pretenia representar la història d’amor entre els dos gegants. Els gegants de Sant Climent i Sant Boi també prenien part en l’espectacle interactuant entre ells per explicar la història.

Acabat l’espectacle, els gegants desapareixen altre cop cap a la Societat Recreativa on fan un canvi d’imatge preparant-se pel Comiat de Solters. Poc després entra el Roc acompanyat del Baldiri i el Climent per començar el seu comiat de solter acompanyat dels Laietans. Quan aquests surten de plaça entra la Coloma amb la Roser de Sant Climent, la Roser de Sant Joan i la Ramona però ella ho fa acompanyada de la Txaranga Sindicatto Pomorska Marching Band tot fent sonar la Coloma Sabrosona.

Després del comiat de solters els gegants se’n van però la festa segueix amb Els Laietans iRumb al Bar.

Diumenge al matí poc a poc la Colla de Santa Coloma es va reunint a la plaça i comencen els preparatius per la trobada. Comencen a arribar les primeres colles i comença l’esmorzar.  Amb tots els gegants plantats al carrer padró (gegants a un cantó, i gegantes a l’altre) arriba el nuvi acompanyat de la padrina i se sumen a la plantada i l’espera de la núvia. Finalment, arriba ella acompanyada del padrí que li dóna el ram. Al cap del carrer els dos gegants viuen el punt àlgid de la celebració; les seves noces. Els dos gegants es donen el sí i comença la cercavila que els porta a ells i tots els convidats a recórrer el poble fins la Plaça de les Vinyes. Allà els espera la Cobla Pirineu i ja pot començar la mostra de balls.

Cada colla fa la seva entrada amb el seu acompanyament musical, en Mateu i la Maria de Merola ens improvisen un Galop amb la Cobla Pirineu i el Roc i la Coloma entren triomfants amb la seva colla mentre sona “Per la victòria!” amb la cobla.

Obren la mostra el Roc i la Coloma amb la Dansa a la Villareta, fent emocionar a molta gent del poble doncs tornava a sonar després de molts anys. Deixant descansar la cobla, segueixen els quatre gegants del Pi amb el seu Ball en Família (mostra de l’excepcionalitat de l’ocasió), segueixen els gegants de Casablanca amb “La Caseta Blanca”, Parets del Vallès amb “Ball Medieval” i Rubí amb el seu ball, “Per molts anys, Roc i Paula”.

Comença la segona part de la mostra de balls. Tots acompanyats per la Cobla Pirineu. El Roc i la Coloma tornen al centre de la plaça acompanyats dels seus padrins, en Climent i la Roser; els quatre gegants ballen l’Enamorat. Segueixen la mostra els gegants de Sant Boi de Llobregat amb el seu ball (estrenant-lo per a cobla), Sant Vicenç dels Horts amb el “Ball Nou”, Sant Cugat del Vallès amb el “Paga-li Joan”, Sant Andreu de Palomar amb “Els Moros” (també estrenant-lo per a cobla), L’Ametlla de Merola amb el seu magnífic “Vals”, Badalona amb “la Melicana” i Sant Climent de Llobregat també amb el seu ball. Finalment el Roc i la Coloma es preparen pel seu ball “la Dansa de la Cuallarga” que tanca la mostra de balls.

La Cobla enfila la recta final amb el “Toc de Festa” i tots els gegants ballen junts. S’acaben els actes geganters i és moment del dinar de noces. El carrer padró acull un dinar al més pur estil de la Festa Major. El Roc i la Coloma, com dos colomins més, acompanyen la resta durant el dinar. Havent fet el pastís de noces i llançat el ram de la geganta els gegants marxen rebent els últims aplaudiments dels que allarguen amb el dinar.

I a descansar per començar la seva lluna de mel al Pi de les Tres Branques!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *