La Colla

A Santa Coloma de Cervelló es va fundar la primera colla gegantera el 1988 per tal de dotar la vila d’un fet i una tradició tant estesa a Catalunya com ho són els gegants. L’antiga colla va començar el projecte amb moltes ganes i és a ells a qui s’ha d’agrair l’existència del Roc i la Coloma. Van ser moltes les sortides que els nostres gegants van fer portats per aquesta antiga colla durant els anys en què va existir, però el nostres gegants tenen un pes considerable i poc a poc la colla va anar minvant. Sens dubte no per falta d’afecte cap als gegants, però el temps passa i va faltar un relleu generacional que mantingués unes figures com en Roc i la Coloma als carrers.

Érem molts que, menuts i petits, acompanyàvem els gegants amb tota la il·lusió del món, veient com els nostres pares els feien ballar. A alguns sempre ens va quedar el record d’aquells dos personatges que tant ens agradaven. Ara, que ja som nosaltres qui els poden fer ballar, hem posat moltes ganes i molta dedicació en fer que els nostres gegants tornin a sortir, continuant la tradició que aquella antiga colla va iniciar. A més d’un gran nombre de gent que ha volgut prendre part d’aquesta tradició i s’ha unit a la colla fent possible la seva continuïtat i empenta.

Colla nova i colla antiga no són altra cosa que una única colla que ha creat, ha estimat i que conservarà aquests gegants com un símbol inconfusible de la identitat de la nostra vila.

Colla Nova el dia de la seva estrena (Maig 2013)

 

 

Primera sortida amb la geganta sola de la Nova Colla (Desembre 2012)

La nova colla en reprendre la nostra activitat, vam començar fent sortides amb d’altres colles que ens van donar l’oportunitat d’endinsar-nos en el món geganter per agafar forces i ganes de viure’l amb els nostres gegants.

 

La Nova Colla prenent part a les Festes de Sant Josep Oriol com a portadors dels Gegants del Pi i el Lleó (Març 2013)

Geganters de Santa Coloma amb els gegants de Sant Climent de Llobregat durant la sortida a Solsona (Juliol 2013)

Des d’aleshores els nostres gegants han tornat a aparèixer per diferents viles amb una colla pròpia i amb moltes ganes de fer-los ballar.

Primera Sortida fora del poble de la colla nova (Maig 2013)

Els geganters, a més, s’ha convertit en un col·lectiu que pretén recuperar la identitat de la nostra vila. Un exemple n’és la seva enèrgica participació a la Festa Major de Sant Roc.

 

Els gegants presidint el "concurs de titius" organitzat per la colla el dia de Sant Roc

 

 

Els Geganters durant el brindis col·lectiu al sopar al carrer durant la Festa Major de Sant Roc

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *