Crònica: El Prometatge dels Gegants (29-12-2013)

Vora dos quarts de dotze els gegants de Santa Coloma i els gegants de Sant Climent sortien del Pavelló Poliesportiu, on havien passat la nit, per anar cap a l’església. Allà esperarien el final de l’ofici per iniciar els actes del prometatge.

 

 

 

 


En Roc esperava impacient aguantant el ram que més tard passaria a la Coloma. Tot just ha acabat l’ofici, els grallers de Santa Coloma i els de Sant Climent han començat amb un “Toc d’Inici” mentre la gent sortia de l’església. Ha estat aleshores quan els geganters de Santa Coloma han posat a la Coloma el ram que fins al moment portava el Roc.

Un cop fet el traspàs del ram, el Roc i la Coloma han fet un ball davant l’església com és tradició fer en honor a la patrona del poble durant la celebració de la Festa Major. El Climent i la Roser han començat poc després a ballar i tot seguit ha començat la cercavila de Festa Major.

Un cop els gegants han arribat a plaça s’han preparat per fer els balls de cada una de les colles. Els amfitrions han obert els balls amb la “Dansa de la Cuallarga” i tot seguit els gegant de Sant Climent han fet el seu ball. Per tancar l’acte, s’ha estrenat el nou ball a quatre que han ballat el Roc i la Coloma acompanyats dels seus padrins de noces; el Climent i la Roser.

 

En acabar els balls s’ha fet entrega de la partitura del ball a quatre als Geganters de Sant Climent de Llobregat i s’ha col·locat una altra còpia de la partitura al portadocuments del Roc.

 

 

 

 

Finalment els gegants s’han acomiadat i tot ballant han marxat de la plaça donant per acabat el prometatge dels Gegants de Santa Coloma de Cervelló.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de 25è Aniversari, Cròniques, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *