Els gegants de Sant Pere de Vilamajor participaran a la trenta-unena edició del Festival Occitània de Tolosa

La Colla de Geganters i Grallers La Força de Sant Pere de Vilamajor ha estat convidada a participar el proper cap de setmana (6 i 7 d’octubre de 2012) a la trenta-unena edició del Festival Occitània que se celebra a Tolosoa i la seva regió.

Els nostres gegant: el rei Alfons el Trobador i la seva dida Loreto, acompanyats del gegantó Quico del Montseny, del drac Duc i dels geganters i grallers de la colla participaran en dues cercaviles dins dels actes del Festival: Una a la vila de Muret i l’altra a la vila de Venerque.

El rei Alfons i Occitània. La relació del rei Alfons el Trobador (el personatge que inspira el nostre gegants) amb Occitània fou molt intensa. Aquest rei (que nasqué al castell de Vilamajor) dirigí la seva política d’expansió cap a Occitània i s’enamorà de la seva cultura, fent-se trobador i escrivint poesia en occità. Si us dirigiu a l’escultura que hi ha al peu de la Torre Roja, trobareu un dels seus poemes. Justament a la vila de Muret on el 6 de setembre faran una cercavila, hi va morir el rei Pere (capgròs de Sant Pere de Vilamajor i fill del rei Alfons).

Aquest mes de setembre els gegants tampoc han estat quiets. El dissabte 8 de setembre de 2012, van assistir a la trobada de gegants a Sant Joan de les Abadesses, el dimarts 11 de setembre de 2012, van realitzar una plantada durant els actes de la Diada a Sant Pere de Vilamajor, el dissabte 22 de setembre de 2012 es van desplaçar a la trobada de gegants a Santa Coloma de Ferners (La Selva), el diumenge 23 de setembre de 2012 van anar cap el Maresme per assistir a la trobada de gegants a Calella per celebrar el 30è aniversari dels seus gegants i, el diumenge 30 de setembre de 2012, han estat convidats a la trobada de gegants a Taradell (Osona).

Totes aquestes trobades, juntament amb les que se celebren durant tot l’any, són per convidar altres colles geganteres perquè ens visitin a Sant Pere de Vilamajor per la nostra Festa Major.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *