Fes-te soci

T’AGRADEN ELS GEGANTS?

 

Vols ser un geganter de la Colla Gegantera i Grallera de Bellvís? Si és així, aquí trobaràs tota la informació que necessites per formar-ne part.

 

Puc ser geganter de la Colla Gegantera de Bellvís?

La colla està oberta a tothom qui vulgui, i cadascú hi pot trobar la funció que més li agradi.

No hi ha edat mínima ni màxima per entrar a la colla. D’aquesta manera, els nens i nenes més petits ja s’acostumen a les figures gegantines i els hi perden la por.

Durant qualsevol activitat, els menors de 15 anys han d’estar en tot moment acompanyats per un adult que se’n faci responsable. Els que tinguin entre 15 i 18 anys poden venir sols a les trobades, però el seu comportament ha de ser correcte.

Què hi puc fer?

Pots fer la funció o funcions que més t’agradin:

Portadors: són els encarregats de fer moure i ballar les figures de la colla, els gegants En Pere de Bellvís i Na Ermesenda de Montcada, els gegantons el Tonet i la Sileta, els gegantets el Jordi, la Montserrat, el Sebastià i la Sogues i els capgrossos el Gebre i la Ruella. Per ser portador de gegants, gegantons o capgrossos, s’ha de tenir l’alçada suficient i la força necessària per poder moure la figura triada.

Músics: posen la música i el ritme a les nostres cercaviles. Els instruments que fem servir són les gralles, els timbals, els goliats i els bombos. Per ser músic només s’han de tenir ganes d’aprendre a tocar algun instrument i venir als assajos. La colla t’ensenyarà tot allò necessari per a fer sonar l’instrument escollit i te’n deixarà un durant els primers dies, per a la presa de contacte. Si finalment decideixes tocar-lo, hauràs d’adquirir el teu propi.

Fotògrafs: són els que fan les fotos i els vídeos per als àlbums de les sortides que després pengem a la nostra pàgina web.

Periodistes: són els encarregats d’escriure les notícies sobre les cercaviles i trobades on anem. Aquests escrits sortiran a la pàgina web, al Carrilet i a altres llocs. Per ser fotògraf o periodista, només necessites una càmera o un bolígraf a la mà i venir a tantes trobades com puguis.

Balladors: a les cercaviles, sempre es toca algun ball o altre per divertir-nos. I aquests queden molt millor si hi ha balladors. Si vols ballar, mentre els músics aprenen les danses, els balladors aprendreu com ballar-les. També farem assajos conjunts, així serà més divertit.

Acompanyants: encara que sembla que són els que menys feina tenen, ajuden en moltes tasques. Reparteixen aigua entre els músics i els portadors, animen als qui estan cansats, tenen cura de que tota la colla funcioni…

Socis col·laboradors: per als que els agradaria ser de la colla però no poden venir a les cercaviles.


 Per acabar, vols ser geganter de Bellvís?

Si la teva resposta és “Sí, i tant!!!”, omple la fitxa que hi ha a continuació i envia’ns-la per correu electrònic o dóna-la a algun membre de la colla. I ja ens posarem amb contacte amb tu.

FULL D’INSCRIPCIÓ