Trobada Gegantera Comarcal del Pla d’Urgell

L’any 2011, durant el bateig de la primera parella de gegants de la Colla Gegantera de Miralcamp, a causa del fabulós ambient de germanor i entusiasme que va regnar durant tota la festa, a tots els caps de colla del Pla d’Urgell que hi havia aleshores (Bellvís, Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig) se’ls va posar al cap la mateixa idea: fer una trobada comarcal a pobles on no hi hagués colla gegantera encara.

L’objectiu principal era animar als habitants dels pobles on tenen gegants i els falta colla gegantera a crear-ne una per poder passejar les seves figures més enllà de la pròpia Festa Major, i així escampar el caliu i l’animació que es forma a les trobades geganteres.

Es van fer moltes reunions entre les colles per polir la festa, i també es va anar a parlar amb el Consell Comarcal per si ens podien ajudar i donar suport. La cosa no va acabar de rutllar, però tot i això es va tirar endavant l’any 2012 la Primera Trobada Gegantera Comarcal del Pla d’Urgell, i la va acollir Golmés:

Cartell 1era Trobada Gegantera del Pla d'Urgell

L’èxit de la primera trobada comarcal (sobretot el naixement de la Colla Gegantera els Gabatxets) ens va donar l’impuls definitiu per continuar-la any rere any.

La següent edició va ser al Palau d’Anglesola:

L’any 2014 la Trobada Comarcal va tindre lloc a Castellnou de Seana, i gràcies a aquesta festa ben aviat vam conèixer la Colla Gegantera i Grallera de Castellnou de Seana.

Cartell trobada comarcal

Amb dues colles geganteres més, a la quarta edició ja érem 7 colles voltant pels carrers de Bell-lloc d’Urgell:

cartell trobada comarcal Bell-lloc

I aquest 2016, la Colla Gegantera i Grallera d’Ivars d’Urgell va encapçalar la Trobada Comarcal del seu municipi:

cartell Ivars