Crònica: El Tomb Encantat per Berga

El passat 13 de setembre, el Roc i la Coloma van recórrer els carrers de Berga tot acompanyant els gegants de la Bauma dels Encantats.

Els gegants arribaven a la Ciutat de Berga el dissabte al matí i ja van fer el seu primer passeig fins al local de la Bauma dels Encantats on esperaven els amfitrions. Hi van cabre pels pels, sobretot el Roc i allà va ser on van esperar que comences el passacarrers.

 

 

 

 

Cap a les 6 de la tarda tots quatre gegants i la Txaranga dels Encantats van començar a anar cap a la Plaça de Viladomat on començaria oficialment el tomb. Durant aquest trajecte els gegants ja van rebre força públic en passar pel carrer de la ciutat i per la Plaça de Sant Pere.

A les set començava oficialment el tomb encantat pel Passeig de la Indústria. Com és habitual a cada parada els gegants de la Bauma fan el seu “Ballet de Déu” i en algun punt el Roc i la Coloma no se’n poden estar i ballen la “Dansa de Falgars”.

 

La primera part del Tomb va ser força tranquil·la i amb un ambient força familiar. Eren molts els curiosos que s’acostaven a veure-ho.

 

 

 

 

 

 

 

Un cop arribats a la Plaça Sant Pere, en Penina i la Gosolana fan el seu Ballet de Déu i el Roc i la Coloma la Dansa de Falgars. Desprès de sopar i abans de marxar de la Plaça, el Roc i la Coloma fan, ara sí, la seva Dansa de la Cuallarga.

Havent sopat, els gegants enfilen novament el carrer de la ciutat i comença la part més festiva del Tomb que segueix animat per la Txaranga dels Encantats.

 

 

 

 

 

 

 

Desprès d’hores de passejar-se i ballar per Berga, arribem altre cop al local de la Bauma dels Encantats on els gegant passaran la nit… I la resta, a la General!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *