Hostalric 2017

Al mes d´Abril la nostra Colla Gegantera va participar a una nova trobada gegantera a la vila d´Hostalric. Aquest cop va ser una diada especial per la colla ja que pel matí vàrem poder disfrutar d´una ruta cultural guiada al Castell Fortalesa d´Hostalric…

“Breu Història”

Hostalric s’aixeca sobre un turó d’origen basàltic entre la via romana i el congost del riu Tordera. Des del seu origen, ha estat un emplaçament estratègic per a l’ocupació humana. La primera referència documental la trobem el 1106, amb el vescomte Guerau II, quan es parla de l’existència d’un hostal.

A l’edat mitjana va esdevenir centre administratiu del Vescomtat de Cabrera i el 1242 se li va donar la llicència reial per a la celebració d’un mercat setmanal. Un any mes tard, 1243, el vescomte Guerau manifestava que volia fundar una vila nova al turó d’Hostalric, al costat del castell que ja estava construït.

El 1963 Hostalric fou declarat Bé d’Interès Nacional (BCIN), i a partir d’aquest moment es va començar la lenta però continua recuperació, conservació i divulgació del seu patrimoni monumental, muralles, torres i castell.

FORTALESA HOSTALRIC

Després d´un bon pícnic tots plegants, la colla junt amb els seus Gegants i gegantons esn vàrem dirigir a la plantada per donar inici a la gran Trobada gegantera, i encara que en un principi semblava que el bon temps no feia acte de presència, a la fí ens va donar un respir i totes les colles allà reunides vàrem començar la cercavila pels carrers de Hostalric… La música de gralles i tímbals no pareva de sonar i tots plegats ballavem i repartiem somriures per tot arreu, la gent ens donaven la benvinguda i agraïen la nostra feina amb els seus aplaudiments i alegría contagiable.
Un cop més, la nostra Colla que no para de crèixer, vèrem disfrutar de la recompensa d´una feina ben feta!!!

HOSTALRIC

FEM UN PAS DE GEGANT!!!
Anna Mª Ribas

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *