Figures i la seva Història

GEGANTS DE PALAFOLLS

GUILLEM & GUIOMAR

Senyors del Castell de Palafolls

Els nostres gegants són en Guillem III de Palafolls i Guiomar de Blanes, senyors del Castell i Terme de Palafolls entre els anys 1365 i 1381.

Guillem, va ser l’últim membre de la família Palafolls que va ostentar la senyoria del Terme. El Guillem va vendre el castell i terme, amb tots els seus drets, al rei Pere III, dit el Cerimoniós, a canvi que el rei li vengués el castell d’Ariza a Aragó amb els seus dominis, pel preu de 30.000 lliures barcelonines, i aquest el va revendre a Bernat IV de Cabrera. Per aquest fet el nostre gegant porta un sarró ple de les lliures que va cobrar de la venda.

Guiomar era la filla de Ramon de Blanes, senyor del castell i vila de Blanes.

4 respostes a Figures i la seva Història

 1. Team captain Luka Modric, Barcelona midfielder Ivan Rakitic, Internazionale Milan winger Ivan Perisic as well as Besiktas central defender Domagoj Vida were the only players that have been selected in the starting 11 against France at Luzhniki Stadium in Moscow nine months ago as well as got to start the match versus Azerbaijan.

 2. David diu:

  Bona tarda,

  Us volia fer una consulta,a part de la parella actual,en teniu alguna d´antiga? I surt al carrer a alguna trobada de Catalunya o a la festa major del Poble?

  Gràcies!

  David

  • Joan Soler diu:

   Hola, només tenim les figures que surten al lloc web, la nostra colla gegantera té 5 anys d’història i no en tenim de més antigues.

   Gràcies

 3. MARIA VERDEJO MARTINEZ diu:

  Buenos días ,

  soy la madre de una alunma de un colegio de Calella y tenemos que hacer un trabajo de los gegants , y a nosotros nos ha tocado a sus gegants de Palafolls , hemos entrado en internet y no .nos dice mucho , serian tan amables de darnos más información , sería para mañana jueves , ya que el trabajo lo tendrenos que entregarlo el viernes .

  Muchas gracias
  UN SALUDO , Y ESPERAMOS QUE LO HAYAN PASADO BIEN EN CcALELLA EN LA FIESTA GEGANTERA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *