Fira del Món Geganter 2014 (Sant Vicenç dels Horts)

Acabem d´arribar d´un cap de setmana a la fira del món geganter i tornem amb les cares reflexant un esgotament però, i parlo personalment , orgullós de pertànyer aquest món dels gegants i sobretot de formar part de la colla de Palafolls
Molt bones a tots, ha estat un fira molt especial per la colla, els gegants de Palafolls ja forma part de les colles que no fallen mai en els moments importants i vol posar el seu granet de sorra per ajudar al mon dels gegants i a la nostre cultura, però ho fem seguint el nostre camí mica en mica, posant el màxim de nosaltres a cada assaig, cada reunió i cada cercavila sigui a prop o lluny.
És la constància, la empenta les ganes d´aprendre, de treballar, d´escoltar, de compartir, d´ajudar, i sobretot de passar-ho be fa de la colla sigui a dia d´avui coneguda en el mon geganter i que les nostres camises blaves siguin esperades per la majoria de colles.
El passat cap de setmana a Sant Vicenç i formant part d´una gran Fira del Mon Geganter, la nostre colla va participar d´una cercavila enfocada a potenciar la zona neuràlgica de la mateixa i per això va recórrer el principals carrers de la població amfitriona, atapaits de públic i d´estants relacionats amb el mon dels gegants.

La colla de Palafolls tot i la peculiaritat de la cercavila, ja comença a ser una veterana en aquest tipus d’actes i cal dir que les gralles varen sonar d´allò més be tot i les dificultats del moment i els portadors de gegants i gegantons varen passar una molt bona estona tant ells, com sobretot, varen fer que el públic gaudis de la cercavila d´en Guillem la Guiomar, de la Puput i en Nil.
L´espectacle molt treballat no feia justícia al resultat final, tot i que va agradar a tots els presents, les cares dels més joves encantades veient els seues gegants ballant sobre l´ escenari de la plaça major de Sant Vicenç.
Al dia següent va ser tot un plaer i ens ha d´omplir d´orgull veure com part de la colla ajudava als gegants de Pineda de Mar a col·laborar en l´èxit de la cercavila matinal i estar present quan la població de Puigcerdà fou nomenda per la propera Fira del Mon Geganter.

Però ara hem de passar pagina, el proper diumenge ens toca anar a la trobada comarcal de Pineda, per molts de nosaltres és un fet prou important i que ens recorda un munt de sentiments contraposats, la població de Pineda ens rebrà amb els braços oberts a tots nosaltres, ja que ha estat un any on les dues colles han establert forts llaços d´ amistat.
Els nostres padrins, sabent i tenen la il·lusió de fer una trobada com la del passat any a casa on per sobre de les adversitats, hi havia una colla que treballava plegada amb un objectiu comú, estar a l´alçada dels nostres convidats.
Han estat dos anys on la nostre colla ha format part de la directiva dels gegants de Catalunya, treballant intensament perquè aquest mon sigui el màxim conegut tant al nostre territori com fer tot allò per donar-se ha conèixer internacionalment., a part de la gran tasca que desenvolupa l´Agrupació a nivell educatiu, formatiu, participatiu, dinamitzador…pel be de la cultura catalana.
Hem estat vocals de la comarca del Maresme fen reunions periòdiques on informàvem a les colles de tota l´ actualitat gegantera, així com treballàvem diferents aspectes i calendaris perquè la comarca del Maresme seguis com fins ara, sent una de les més actives del nostre país.
Tot aquest llarg camí s´acabarà el proper diumenge dia 19 a Pineda de Mar, on la colla amfitriona ha posat moltes ganes i molt d´ esforç per tots nosaltres i perquè tot surti be, així que prepareu-vos per gaudir d´ una trobada comarcal perquè tots duem molta feina sobre les nostres esquenes i ens mereixem ser convidats d´ excepció en un acte tant important com el que serà el del proper diumenge i l´elecció del nou hereu 2014.

Ser gegant per sobre de tot.
Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *