El Prat de Llobregat

El passat diumenge 8 de març la colla gegantera de Palafolls va participar a la trobada de gegants feta pels amics del Prat del Llobregat, tornava a ser un diumenge matí així que repetíem el fet de veure’ns al local, amb cares de son unida a una expressió de molts de vosaltres reflexant l´enyorança de passar unes quantes hores més al limbe del llit dominical.
Dons be, desprès d´un viatge sense incidents, cosa difícil quan la colla surt fora del Maresme, ens presentàvem al Prat amb l´expectació de formar part d´una cercavila amb més de 15 parelles de gegants i veure com moltes colles que no quasi bé no coneixíem, ja ens donen la benvinguda de forma cordial i propera cosa que reflexa la nostre manera de ser.
Desprès d´un esmorzar poc habitual (un pernil per colla, que en el nostre cas no varem deixar ni l´ós per poder fer el caldo), i les energies carregades, per fi ens varem treure la son de les orelles, més veien el bon dia que feia i una gran plaça de la plantada repleta de gent va fer que comencéssim a entrar en situació, així que un cop acabada l´actuació castellera on més d´un i de dos de vosaltres vareu ajudar a la colla local ha aixecar aquestes imponents estructures es va donar pas a l´inici de la cercavila.
Les cercaviles et donen la possibilitats d´establir connexions amb la gent local i veure les poblacions d´una manera diferent i valorar el judici que a priori, t´has format de la mateixa, aquest és el cas del Prat, on tant el tracte rebut per la seva gent, així com l´hospitalitat rebuda ens varen fer veure aquesta població amb uns altres ulls…
La temporada hivernal ja te els dies comptats, arriba la primavera, època on els gegants tenen el seu màxim esplendor, comencen les trobades de tarda, aquelles on els instruments ja estan més afinats i els carrers s´omplen de gent amb ganes de respirar aire fresc i veure els balls de les figures carregades de forma admirable pels nostres portadors que convinent balls tradicionals de les cercaviles i balls de plaça amb apropar-se a grups de nens perquè puguin veure els nostres gegants i poder-los tocar.
Ara ja hem d´encarar les nostres energies per la Festa Petita de Palafolls dels propers dies 4 i 5 d´abril, tenim programats tallers, cercaviles, esmorzars, castells, diables, cobla, pubilles… On com ja sabeu per experiència, els gegants porten part important i son l´eix vertebrador de tota la festivitat, cosa que diu molt de tots vosaltres i de com treballeu plegats per assolir un èxit comú.

Avançant a passes de gegant
Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *