FESTA MAJOR PETITA DE PALAFOLLS 2015

Per fi el poble de Palafolls ha pogut gaudir d´una molt bona Festa Major petita i tots vosaltres teniu gran part de culpa de l´èxit d´ aquest fet, tant el dissabte com el diumenge, la colla gegantera de Palafolls va ser protagonista d´encapçalar els actes de les diferents activitats que les entitats del nostre poble havien programat per fer un cap de setmana únic pels nostres veins….

Dissabte tot i que el temps no acompanyava, (cosa ja habitual en qualsevol acte de la colla), és varen engegar el tallers per la mainada amb una afluència significativa dels mes menuts del poble que varen quedar sorpressos per les manualitats, tant per les titelles dels gegantons com dels mòvils que els responsables de la comissió havien dissenyat perque els nens els fessin sense dificultat.

Diumenge, ja de bon matí els Sol ens indicava que per primera vegada ens deixava una treva i ens convidava a gaudir d´un matí sense preocupacions meteorologicament parlant, les colles arribaven i mica en mica els sons de gralles i percussió anaven omplint la plantada on les figures dels gegants i gegantons donaven la benvinguda als nombrossos espectadors que impacients frissaven per l´inici de l´activitat. Punutalment a les onze del matí, les colles varen ser presentades per les presentadores oficials de la colla i desprès del corresponent ball protocolari, la cercavila va iniciar les primeres passes, amb una gran satisfacció per molts de nosaltres veient tota la imatgeria de la colla ballant acompanyats per molt infants amb capgrossos volen fer-se lloc dins de la familia de la colla gegantera de Palafolls.
La cercavila va anar progressant pels principals carrers de Palafolls fins arribar a la plaça Major a l´hora indicada, per donar pas als Castellers de l´alt Maresme, no sense abans fer un ball comú, per fer més fort els lligams d´ambdues entitats, i qui sap si aquest ball sigui el senyal d´identitat de la colla

Desprès de recollir els gegants i els gegantons, ens queda el regust d´haver gaudit d´una gran jornada i sobretot en el pensament, ens retorna les imatges de tantes trobades geganteres que la colla ha fet al poble i que per culpa de la pluja no les ha pogut gaudir. Sabem que sou molts que heu treballat intensament per aquesta trobada, les comissions ja esdevenen imprescindibles per l´èxit de qualsevol activitat que faci la colla, la feina compartida fa que l´involucració sigui major alhora que les ideees aportades per vosaltres son de gran utilitat pel bon funcionament de la colla, aquest és s´ens dubte el camí que hem d´agafar.
Així dons donar les gràcies a les comissions d´alimentació, begudes, guions, recorregut de la cercavila, portadors, músics i sobretot tots aquells que anaveu a la part posterior de la colla gestionant tots els infants que amb els seu somriure sota els gegantons i capgrossos eren els veritables notaris de la feina ben feta i impulsant a la colla ha seguir …..

Avançant a pas de gegant
Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *