Dosrius

A priori, dia complicat per la colla, ja que avui si que es feia evident que anàvem justos de personal en tots els fronts, però en contra del que hom podria pensar ha estat un d´aquells dies que de sota les pedres hem tret suc per dur el nom del nostre poble amb honor i sobretot passar-ho be junt amb les 25 colles convidades.

Jornada per recordar pels membres de la colla, tot i la mancances descrites amb anterioritat , ha estat un d´aquells dies plens d´emocions de mirades de complicitat , d´ajudar-nos els uns als altres i sobretot de compartir el recursos amb d´altres colles, això és el que fa que la colla i el món geganter en general creixi dia a dia, i el companyerisme entre les colles sigui el denominador comú en aquest cada cop més fantàstic mon dels gegants.

La trobada d´ahir feta pels nostres amics de Dosrius, ha començat d´una manera ben original i que de ben segur que en d´altres trobades la veurem repetida per la seva originalitat i sobretot per la quantitat de colles i de geganters que participàvem d´aquesta presentació dels gegants locals.

Segurament ha estat una jornada on veiem des del principi que la colla amfitriona tenia moltes ganes de fer les cosses ben fetes i d´aquesta manera i junt amb la nostre guia que ens anava informant de tot allò que havíem de fer, des d´on deixar els cotxes fins a indicar-nos la taula en el gran pavelló amb pantalla gegant per veure la gran final mentre sopàvem envoltats d´amics, gegants, i el so de les gralles i la percussió de més de 500 convidats!!!

La cercavila va ser molt ben gestionada per l´organització i molt agraïda pels participants ja que els termòmetres locals fregaven la zona vermella…i d´igual manera els actes protocol·laris foren ràpids per poder quadrar els horaris…

Per nosaltres és molt important veure que la colla creix dia a dia, així que quan veiem cares noves intentem que gaudeixin de tot el mon geganter des del primer moment, i es per aquest motiu que des d´aquestes línies els hi donem la benvinguda i els reemplacem a les noves torbades.

Voldria agrair d´una manera majúscula a tots els que heu vingut a compartir el 25e aniversari dels Gegants de Dosrius, sabem que molts de vosaltres heu deixat part alguns i inclús la totalitat de la vostre família i ens heu acompanyat en aquesta celebració.

Ha estat la sortida de les formiguetes, d´aquella gent que saps que no falla que segueix la colla per ajudar-la i per estar sempre fent costat, ha estat la sortida de la gent que pateix per si podem transportar els gegants, els que no fallen als assaigs dels divendres, els que et porten l´ampolla d´aigua just quan fa falta, els que miren el be comú, a l´interès propi a aquells que avant-possen els gegants, a veure còmodament una gran final al sofà de casa amb els seus, les formiguetes que estimen la colla amb els seus defectes i les seves virtuts perquè se la senten seva , a tots ells el més gran del nostre agraïment.

Però tot i aquest fet la colla quan realment brilla i és admirada per tots nosaltres, es quan hi han tots els portadors rient i fen girar i ballar els gegants, aixecant els seus vestits pels diferents carrers i places de Catalunya… quan portem totes les gralles i la primera i segona veu de les cançons és barregen i agafen aquella tonalitat que fa girar les mirades del públic assistent o quan la percussió sona com un sol cos, acabant d’arrodonir i englobant a tota la colla en una unitat indivisible, a tots us volem retrovar per compartir aquest grans moments i poder-los dessar dins de la capsa dels bons moments i poder, d´aquesta manera, fer més gran l´história dels gegants de Palafolls.

Avançant a pas de gegant

Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *