“Caga Tió” 2015

La colla acaba un nou any amb l´esperat cagatió de Nadal que ja es una tradició al poble i que al mateix temps dona el tret de sortida a les festes nadalenques i com no pot ser d´una altre manera, la nostre entitat hi es present per posar el seu granet de sorra en aquesta activitat que molts de vosaltres l’espereu il·lusionats.

Tot i el nou emplaçament degut a factors externs a la colla…. ja és un plaer organitzar tota la logística de l’esdeveniment del caga tió, tots vosaltres sabeu exactament que s ha de fer i com fer-ho, així que resulta ben senzill i al mateix temps dona una gran tranquil·litat saber que l’esforç realitzat serà superat per l’èxit de l’activitat.

El caga Tió connecta la colla amb els menuts del poble que barregen l´il·lusió respecte al mon dels gegants i tot allò que envolta el Nadal…La comunió d’ aquests dos elements son la constant de la cara de la mainada, que piquen fort mostrant d´aquesta manera la seva innocència i fe cega en els nostres gegants i sobretot en el nostre Tió.

CAGATIÓ 2015

Son moments que la colla està relaxada, tot i que evidentment els protagonistes absoluts son els petits palafollencs… els companys més joves de la nostra entitat, sabent que ells també comparteixen aquest somni i mostren les seves credencials com membres de la colla davant dels seus amics o companys de classe, que s´els queden mirant embadalits i admirant com si fossin herois de futbol.

Acabem una temporada, on per fi el temps ha fet les paus amb nosaltres, la colla ha madurat i s´ha consolidat en el mon dels gegants tant pel que fa la comarca del Maresme com dins de la federació gegantera, queda molta feina per fer, però portem un bon camí i moltes ganes per afrontar nous reptes que ens portaran noves experiències així com vivències que passat el temps, valorarem i recordarem amb gran enyorança.

Volem agrair a tots aquells que formeu part de la nostre entitat, així com els que heu volgut ajudar a avançar davant les dificultats al llarg d´aquests darrers anys, sabem que molts de vosaltres hi heu posat el coll en aquest projecte i que heu patit pel mateix, sabem que heu sacrificat opinions pròpies pel be comú, però potser forma part d´una entitat que requereix aquest grau d´implicació que comporta aquest tipus de requeriments… Som una gran família i la colla ha esdevingut el punt de trobada per tots nosaltres, el lloc no només de celebracions i passejades per arreu amb els nostres gegants, sinó ha estat on hem compartit part de les nostres vides, hem vist créixer els nostres fills així com hem gaudit dels bons moments i hem donat el suport en aquells moments durs de la vida, perquè la colla per sobre de ser una entitat cultural es un grup d’amics que dia a dia treballa i creix pel poble de Palafolls

Hem viatjat per arreu del país, així com hem participat activament de les festes i activitats del poble i ho fem sempre amb un somriure als llavis i fent gaudir a grans i petits però sense perdre la nostre arrel. La nostre colla representa la força d’una joventut sana, que no solament veu als seus gegants com elements festius, aquests són molt més que dues figures, són un element representatiu de la historia de cada poble, element d’orgull per tots nosaltres i un signe d’identitat, també representen una riquesa de valors, cultura i educació. La fermesa d’una manera de ser que ens ha fet característics als catalans com és el saber avant posar el seny a la rauxa, el ser prudents i saber guardar una poma per la set, el ser treballadors i saber mesurar el valor de les coses aconseguides amb el sacrifici del treball, el saber valorar el que és nostra: la nostra llengua, les nostres tradicions, en definitiva, la nostra cultura que és la nostra identitat com a poble.

És quelcom més que un sentiment que ens enllaça, i és per això que l’hem de defensar. Per no perdre-la cal fer, fer i no deixar de fer. Afalaga la idea que totes aquelles persones que s’identifiquen amb la tradició de la nostra terra treballin per aquesta. El millor de tot, però, és que es gaudeix fent-ho. I fent-ho és com avui la colla creix i fa el poble més gran.

Avançant a pas de gegant

Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *