L´Aplec de l´Erola 2015

Molt bones a tots, el calendari dels gegants sovint ens porta a retrobar llocs amb un encant singular on la natura ens dona la benvinguda i els gegants llueixen d´una manera diferent.

El passat diumenge, jornada electoral, la colla va anar al ja tradicional aplec de l´Erola per gaudir d´una jornada que trenca tots els protocols respecte a una cercavila gegantera. tot i que el camí fins arribar a Hortsavinya va ser una mica tortuós, al arribar a lloc i veure les grans vistes envoltades de muntanyes i el blau del mar a l´horitzó feien que el perfil dels nostres gegants lluís com mai.

Poder fer la plantada en plena serra marina del Corredor i passejar per corriols amb la nostre imatgeria envoltats de boscos plens d´alzines, roures i pins, al costat de les colles veïnes, son d´ aquelles cosses que et fan gaudir, i arribar a la petita ermita de l´Erola, lloc ancestral, amb un munt d´histories locals explicades pels contarrondalles de la zona.

Desprès dels balls protocol·laris i tornar a la gran esplanada, varem fer el dinar de germanor on tota la colla ajeguda al terra compartia els seus àpats, així com podíem xerrar amb tranquil·litat sense les presses ni pressions d´una trobada gegantera.

Així la sobretaula, en el nostre cas sobre gespa, es va allargar pausada i relaxada, fins a mitja tarda, que varem començar ha recollir els gegants i varem anar tots junts, com una gran família de color blau a exercir el nostre dret de votar a les escoles municipals de poble, com ja va sent tradició dins de la colla.

La colla comença una nova singladura, noves cares s´uneixen al projecte amb molta empenta, la presentació dels gegantons a les escoles per part del joves,(agraïr la seva implicació tot i els exàmens finals…) ha estat un èxit, les entitats de poble, volen fer partícip als nostres gegants dels seus esdeveniments més importants…la presència de la nostre entitat torna ha agafar la importància que és mereix, això es degut a la feina de tots vosaltres, a les ganes que hi poseu i sobretot a la perseverança en la feina i en demostrar al nostre de poble el fet geganter.

Tot i que encara hem de superar molts obstacles la imatge que dona la colla arreu de Catalunya, dia a dia creix, son moltes les colles que volen comptar amb la nostre companyia en les diferents trobades geganteres que és fan arreu del país, cosa que fa en molts moments que l´elaboració del calendari esdevingui un veritable repte….No defalliu i demostreu com fins ara que la colla segueix

Avançant a pas de gegant.

Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *