Flaçà

La colla torna a renéixer i a mostrar tot els seu esplendor en una tarda molt, però molt calorosa a la població gironina de Flaçà que ens ha rebut amb els braços oberts i les manegues carregades d´aigua.

Per fi!!! per fi, una trobada on la colla és podia mostrar amb tots els efectius i amb ganes de fer la feina i gaudir d´ una jornada que ja des de primera hora s’intuïa amb les vostres cares una brillantor especial… Els joves tornen ha agafar i encapçalar la música, els gegantons és porten amb ganes i prenen la iniciativa durant la cercavila i preparen noves coreografies per protagonitzar els balls protocol·laris de plaça, cada cop les noves cares estan més involucrades amb el dia a dia de la colla i el grau de compromís de tots vosaltres creix i amb ell la maduresa de la colla.

La trobada de Flaçà, tot i la calor ha estat d´aquelles jornades on tot és fàcil i fluid, la sincronia de tots vosaltres, es veu des del moment de muntar els gegants, on tots treballeu amb eficiència, com una sola persona fent que alhora d´iniciar la cercavila tothom ja sàpiga quina es la seva funció i que aquesta és prou important pel be comú, les gralles i la percussió tornen, amb més ganes que mai amb cançons de gran dificultat dins del seu repertori. Els portadors i portadores cada cop es trobem més segurs amb en Guillem i la Guiomar , escolten i posen en pràctica els consells dels més veterans, així és veu grups de companys parlant, rient, atenent, suggerint, en una paraula posant el seu granet de sorra i fent que la colla creixi i de mica en mica unint els vincles per fer més gran la nostre entitat, tot això dona com ha resultat que els presents a la cercavila de Flaçà en un punt on hi havia un veí que anava remullant a les diferents colles a mida que passaven amb prudència de no malmetre la imatgeria, doncs be, tots els que acompanyeu als gegants de Palafolls, tots units, deixant per una banda els instruments els gegants… tots, com una pinya varem deixar que ens mulléssim de cap a peus, “ajudats” per les empentes dels més menuts de la colla fent que pagui la pena la feina feta per molts de vosaltres per viure aquests moments

Estem a l´equador del nostre calendari, ens queda encara molta feina per fer i moltes anècdotes per explicar, així que esperem que tots pugueu formar part de les mateixes , ja que sou vosaltres els verdaders Senyors del Castell, els que feu ballar els gegants, els que prepareu els àpats per les colles, els que veniu als assaigs plogui o nevi , els que us trèieu la son de les orelles per venir a les trobades de gegants, per portar els gegants, per arreglar-los, per deixar-nos el vostre cotxe per portar el remolc….per passar calor (a Flaçà, estàvem a més38º), és per això, i és gràcies a vosaltres que aquest projecte torna caminar a pas de gegant.

Xavier Latorre

Avançant a pas de gegant

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *