Pineda de Mar

Com sempre Pineda es d´aquelles sortides que hom no sap perquè treuen el màxim de la colla, el color blau de les nostres camises inunda les mirades del públic assistent
El passat dissabte la colla en ple, i mai més ben dit, érem convidats a casa dels nostres padrins de Pineda i des de primera hora varem veure que com ja be sent habitual la cercavila seria curta però molt exigent, degut a que els carrers principals estaven atapeïts de gent i això feia que tants els gegantons com els gegants no tinguessin cap moment de descans.
Era d´aquells dies on tothom es contagia de l´essència dels gegants, públic aspectant, colles vingudes d´arreu de Catalunya amb ganes de passar-ho be i de retrobar cares amigues i explica mil i una anècdotes viscudes aquest darrer any i sobretot veure les cares dels més menuts de la colla, que sabíem que la cercavila era molt important per a ells ja que estrenaven els balls que durant tot l´ estiu havien treballat amb tant d´entusiasme.
Durant la cercavila tot va anar rodat, la gent gaudia amb els nostres balls i ens rebien amb gran il·lusió, ja que érem la colla que obríem el pas i sabien que al nostre darrere portàvem les altres colles amb les mateixes ganes que nosaltres, pel mig de carrers de gent que gairebé no deixàvem passar els dos gegants alhora, tot un èxit veure un públic tant proper i poder-los fer partícip d´aquest món tant gegant com el nostre.
La colla i tots vosaltres porta molt de temps per treballant i intentant aportar el màxim a cada una de les sortides que fa, els portadors dia a dia milloren i fan voltar els gegants fins arribar a extrems inimaginables fa uns anys,quan ens emmirallàvem veiem les colles més veteranes . Els músics que sabent aportar el grau d´alegria en tot moment amb la percussió cada cop més segura d´ella mateixa i sobretot….els petits que per fi s´han cregut que són part important de la colla i han pogut veure els resultats de la feina feta durant l´estiu, i s´han exhibit amb les coreografies apreses al llarg de la cercavila feta a Pineda
Mil anècdotes varen passar al llarg de la tarda, la nova imatge de la colla amb dos sortidors d´aigua ,la il·lusió dels petits amb els capgrossos i els gegantons amb i les seves coreografies, l´impressionant ball final d´en Guillem i Na Guiomar, ficant els pels de punta a tots els assistents, i establint una connexió directe entre músics i portadors…però sobretot els vostres rostres esgotats, però amb un somriure durant el sopar, fent encara més intensa la unió entre la colla i els gegants de Palafolls que ara més que mai està…

Avançant a pas de gegant.

Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *