TROBADA GEGANTERA I FESTA MAJOR PALAFOLLS 2015

Sabem que ha estat una setmana molt difícil, on l´esforç ha estat enorme per molts de vosaltres, que heu passat les hores justes per casa amb la família per treballar la resta ajudant la colla, però així és com una trobada de gegants i una Festa Major pot brillar amb el seu màxim esplendor, per aquest fet, volem felicitar a tots els que ens heu ajudat al llarg de tots aquests darrers vuit dies de feina, dormir poc, corredisses, balls, cercaviles, guerres de colors, muntar barraques, posar copes, matinar, anar ha dormir-vos a deshores…per tot això podem afirmar que la tasca ha estat colossal, però el resultat ens omple d´ orgull i ganes de continuar aquest projecte gegant
Per fi ha passat, una trobada de gegants a Palafolls sense risc de pluja, tant durant el matí amb els tallers molt ben gestionats, presentats i realitzats pels seus responsables, amb una afluència de públic que va ser molt més que satisfactòria, tot i el canvi d´ubicació que va poder treballar amb un entorn molt més ampli i cèntric, la presència dels petits de Palafolls fou una constant durant tot el matí acabant amb la presentació dels nous balls de la nostre imatgeria amb els portadors joves de la colla i els seus amics.

Durant la tarda tot va anar sobre rodes, la colla treballava com un sol home, teníem un objectiu com. La distribució de les colles durant la plantada, la cercavila, els balls de plaça de les diferents colles i el balls finals dels nostres gegantons varen posar la nota singular a la trobada que fou guiada amb una presentació molt acurada alhora que dinàmica.
Si hi ha quelcom que defineix les nostres trobades, és el poder d´ adaptació i anticipació que la colla te davant de les inclemències meteorològiques, així dons, la ubicació i la gestió del sopar a la Nau d´entitats de Palafolls fos tot un èxit, tot i que aquest no fou degut a la casualitat, sinó a moltes hores que les diferents comissions passaren perquè tot anés sobre rodes, tot i que sortiren diferents entrebancs la gran experiència de les mateixes les resolgueren amb calma i gran professionalitat, fent que els nostres convidats en tot moment estiguessin perfectament atesos.

La trobada de Palafolls per molts ha estat un munt de noves sensacions, poder passejar amb els gegants pels carrers on diàriament hi fas part de la teva vida, poder saludar als veïns, amics o coneguts, veure com els comerços treuen diferents menges per les colles i sobretot els nens i nenes que et veuen passar amb aquella cara aspectant agafats pels seus pares perquè si fos per ells ens acompanyarien durant tota la cercavila, ja que ells si que ho tenen clar, en Guillem i Na Guiomar, son els seus gegants i la colla gegantera de Palafolls és la seva.

Però, això no s´ acabava aquí…

Desprès del l´èxit de la nostre trobada i les energies encara al cinquanta per cent, la colla tenia la cita amb la festa Major, així dons les matinades ens feien trobar-nos a tots els que ens varem poder despertar i veure´ns amb unes cares més dignes d´una pel·lícula de terror que d´ una colla gegantera…tot i aquest fet, les ganes de passar-ho be eren presents i és va demostrar al llarg de tot el recorregut , que varen fer conjuntament amb els diables, despertant als nostres veïns i acabant amb un reconfortant esmorzar de germanor, i acomiadant-nos de tots aquells que havien de marxar per raons laborals però que ens havien fet costat durant les matinades.
Al migdia, ja amb millor cara, la colla feia la tradicional baixada d´ autoritats, amb la banda i tot el cartipàs municipal, és aquí on els gegants brillen de forma singular al llarg del carrer Major, totes les mirades convergeixen en la imatge dels balls fets pels nostres incombustibles portadors, els quals acabaren davant la porta de l´ església i custodiar l´ofici solemne…
Posteriorment , tot va anar molt ràpid, desprès del primer ball, abans de les sardanes, els diables varen tornar ha segrestar la geganta amb les cares d´ indignació i pena que els nens i nenes de Palafolls posaren, tot i que ens consta que molts d´ ells varen defensar els gegants amb gran intensitat….
Així, tot estava preparat per la tarda, moltes reunions, molta feina, moltíssim dubtes, moltes esperances estaven dipositades en la celebració de les Verges Trobades d´enguany, sabíem que havíem de canviar el format, però desconeixíem el seu resultat i si aquest agradaria… Aquest dubtes, es varen esvair només començar, tot veient les cares que els diables posaven al llarg dels diferents paranys que es varen fer durant la pujada al castell, amb més de 400 persones tot un èxit de participació.
La batalla de colors a l´esplanada del castell va superar en molt, la millor de les nostres previsions, i com resum ens fem nostres, les paraules que va dir un company de la colla veient les fotografies, on en totes elles, el denominador comú era el somriure de tots els participants.

Per fi tot havia acabat, i havia acabat be, marxàvem del castell molt cansats però amb la feina ben feta, i el que és més important el poble havia pogut gaudir del treball fet durant tants i tants dies, per part de molts de vosaltres.

Per acabar, voldríem fer esment a la gran feina feta durant les nits de barraques, tant els dies abans, amb les innombrables reunions amb l´ajuntament, com al llarg dels torns que la barraca va estar oberta inclús fent de reforç en moments on ens veiem desbordats per l´afluència de públic.
Molta feina, moltes hores, moltes esperances,moltes il·lusions, però aquest any amb un gran resultat, el poble ha pogut apreciar i gaudir de tot el vostre potencial i les ganes de treballar perquè els nostres gegants brillin més que mai i la colla segueixi…..

…avançant a pas de gegant.

Xavier Latorre

Aquesta entrada ha esta publicada en Visual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *