Nova junta pels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga: Anna Miró, nova presidenta

Josep M. Martínez torna a l’equip directiu com a secretari i Núria Calvet, segueix com a tresorera

L’assemblea general de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí ha escollit aquest dimecres 18 de setembre una nova Junta Directiva per cobrir la vacant deixada per l’actual regidora de Cultura, Festes, Hisenda i Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga, Mar Gili, que va renunciar a la presidència el setembre passat per incorporar-se a l’equip de govern municipal. La nova presidenta serà la grallera Anna Miró Pons, que va arribar al grup de Grallers de l’Espluga l’any 1999. Miró farà equip amb l’actual tresorera, Núria Calvet, també grallera, i el geganter Josep M. Martínez, que torna a la Junta per ser novament secretari, càrrec que ja havia ocupat del 2013 al 2019. 

Anna Miró, nova presidenta, i Núria Calvet, tresorera de l’entitat (Foto: Xavier Lozano)

L’any 2013, els Grallers de l’Espluga (recuperats el 1992) es van fusionar amb la Colla Gegantera i el grup de Nans per treballar plegats per la cultura popular espluguina. En aquell moment es va formar una àmplia junta amb representants de totes les seccions i un ampli ventall de vocals. El novembre de 2019 es va fer una nova renovació rellevant la presidenta durant 17 anys, Magda Buldó, per la gegantera Mar Gili; el secretari general, Josep M. Martínez, per Montse Montserrat -que ara deixa el càrrec, i el tresorer general, Xavier Lozano, per Núria Calvet. A l’assemblea d’aquest dimecres s’ha volgut fer un acte d’agraïment a Mar Gili, Montse Montserrat i també a Fina Montserrat, fins ara responsable de fotografia i xarxes. 

Agraïment a Mar Gili, expresidenta de l’Associació (Foto: Xavier Lozano)

Actualment, l’entitat viu una crisi de participació i ha calgut nomenar una junta més reduïda, amb l’expectativa d’incorporar nous vocals i també de trobar la manera de, junt als actuals membres, renovar la Colla Gegantera i el Grup de Nans, les dues seccions que tenen més dificultats per tirar endavant, en aquests moments. 

Celebració de l’assemblea general a la seu social de l’entitat (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *