Construcció dels Gegantons Neolítics

La primavera de l’any 2017 va començar al Taller Sarandaca de Granollers la construcció dels Gegantons Neolítics de l’Espluga, a mans de Ramon Aumedes, autor igualment dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc.

Es van elaborar a partir de les il·lustracions d’Helena Rivero sota projecte de Xavier Lozano i amb assessorament històric d’Antoni Carreras.

Membres de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans a Granollers, escollint el vestuari dels personatges

Per afavorir la semblança dels dos gegantons amb els seus pares es va escollir el mateix mètode constructiu i el mateix escultor, al qual es va demanar que s’inspirés en el Gorg i l’Spluc per crear les cares dels seus dos fills preadolescents, de 8 i 10 anys respectivament. Ramon Aumedes va elaborar les cares en fang, abans de fer-ne l’escultura final en fibra de vidre.

Una de les peculiaritats d’aquests gegantons és la incorporació del seu nom en braile a l’avantbraç, perquè les persones invidents puguin llegir-lo mentre toquen amb les mans la figura dels personatges.

Membres de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga amb el constructor Ramon Aumedes, el dia de la recollida dels gegantons

SEGUEIX: NAIXEMENT DELS GEGANTONS