El Vestuari

Des de la fusió dels Grallers de l’Espluga, la Colla Gegantera i el grup de Nans, l’any 2013, tots els membres de l’entitat comparteixen un vestuari comú. L’any 2022, s’ha renovat, conjuntament amb la imatge corporativa dels Grallers, Gegants i Nans, aprofitant la celebració del 75è aniversari dels gegants i nanos vells i el 30è dels Grallers.

Els Grallers de l’Espluga, amb el nou vestuari, durant l’estrena del 4 de juny de 2022 (Foto: Fina Montserrat)

El nou vestuari oficial es compon de pantalons negres, camisa verda de coll mao amb el logotip brodat al pit, en colors, i estampat a l’esquena, de color blanc, amb una senyera catalana al clatell. Es completa amb sabates embetades catalanes de color negre i faixa negra pels geganters.

Els geganters Josep Lluís Torre i Jordi Batet, col·loquen l’agulla de pit a la geganta (Foto: Fina Montserrat)

Del 2013 al 2021, l’entitat va vestir pantalons blancs amb el logotip de cada secció, un polo verd herba amb el logotip frontal i posterior de cada secció, les sabates embetades catalanes i la faixa negra (pels geganters). Des del 2006 al 2013, es geganters van venir pantaló i camisa de fil, beige, i els grallers, pantalons negres amb camisa verd pistatxo. Anteriorment, els geganters solien vestir amb camisa blanca i pantaló negre, i un mocador. Els Grallers també havien portat aquest vestuari, tot i que s’havia substituït també una camisa de color rosat.

L’ús del vestuari és obligatori per tots els membres de l’entitat

Els membres de la nova Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga l’any 2014, estrenant vestuari comú.