Gorg, Spluc i els seus fills

Els visitants de les Coves de l’Espluga i els amants de la cultura popular poden emportar-se com a record el conte infantil per llegir, aprendre i pintar ‘El Gorg, l’Spluc i els seus fills’, protagonitzat pels personatges que encarnen els Gegants Neolítics de l’Espluga, Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor.

PUNTS DE VENDA: Coves de l’Espluga, Oficina de Turisme de l’Espluga, Llibreria Índex de l’Espluga i Sabateria El Parell de l’Espluga

El conte, editat el 2016 per l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga està escrit per l’historiador Antoni Carreras –impulsor de la museïtzació de les coves- i il·lustrat per Helena Rivero.

‘Gorg, Spluc i els seus fills’ narra el progrés que va suposar per la humanitat l’arribada del neolític, amb nous descobriments com l’agricultura, la ramaderia i la ceràmica. Aquest és un dels episodis de la història de la humanitat que precisament s’explica durant la visita a les Coves de l’Espluga, ja que en aquestes cavitats s’hi van establir les primeres comunitats d’humans sedentaris de la zona.

L’argument del conte va inspirar l’espectacle de naixement dels gegantons Terra i Pastor, el 27 de juliol de 2017 a les Coves de l’Espluga, dirigit per Xavier Lozano i protagonitzat per Anna Garcia i Ferran Lozano (Spluc i Gorg), Jan Martí (Blat), Anna Batet i Gerard Bel (Terra i Pastor), Albert Grinyó (Neo) i Antoni Carreras com a narrador. Per primer cop es van interpretar els personatges dels Gegants Neolítics amb carn i ossos.