Cessions i propietats

Actualment, l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí no disposa de cap element ni espai en propietat, si que disposa de diversos tambors, timbals i gralles adquirides durant els diversos anys d’història de l’entitat.

Elements i espais cedits

Gegants Antics de l’Espluga de Francolí

Figures dels Nanos de l’Espluga de Francolí

Gegants i Gegantons Neolítics de l’Espluga de Francolí

Remolc de transport pels Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí

Magatzem del carrer Joan Maragall per la custòdia dels Gegants, Nans i el remolc

Sala d’Assajos ‘El Piset’ del Casal de l’Espluga (ús compartit)

Despatx de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga

Reunió de Junta, el juliol de 2018, al despatx de l’entitat cedit per l’Ajuntament de l’Espluga, al Casal de l’Espluga

L’Ajuntament de l’Espluga va cedir, l’any 2014, l’ús dels 4 gegants de la població i els 14 capgrossos a la nova Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans. L’alcalde David Rovira i la presidenta de l’entitat, Magda Buldó, van signar el conveni entre les dues institucions que permet a l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans, fer ús de les figures, encara que propietari d’aquestes i també del remolc per transportar-les segueix sent l’Ajuntament.

La presidenta Magda Buldó i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, signen el conveni per la cessió dels Gegants, Nans i espais per l’entitat, el 26 de juny de 2014

El consistori també es fa càrrec de les restauracions i reparacions naturals. A canvi, l’Ajuntament pot sol·licitar l’actuació dels Gegants, Nans i Grallers a les diferents festes municipals i altres actes sempre que tingui una justificació la presència de cultura popular. El conveni també inclou la cessió del magatzem per guardar totes les figures i de l’oficina de gestió de l’entitat.

L’any 2017 el conveni es va renovar per incorporar-hi els nous gegantons neolítics.

DESCARREGA’T EL CONVENI ACTUAL ENTRE L’AJUNTAMENT I ELS GRALLERS, GEGANTS I NANS