Bateig del Blat

El nadó Blat, als braços de l’Spluc, descansant sobre el pit matern.El 25 de juliol de 2012 el fill del Gorg i l’Spluc va batejar-se amb el nom de ‘Blat’. És el nom que la Colla Gegantera li va posar coincidint amb el cinquè aniversari dels Gegants Neolítics de l’Espluga, que recorden el passat prehistòric de la vila.

Amb assessorament de l’historiador Antoni Carreras es va escollir el nom de ‘Blat’ pel simbolisme que té aquest cereal en l’evolució humana, ja que va ser la qual de les civilitzacions sedentàries a l’època neolític, i per la representativitat que té com a símbol de la fecunditat, del progrés i del futur.

El ‘Blat’ és doncs el fill del Gorg i l’Spluc que a l’hora, en fer-se gran, generarà nous fruits i s’escamparà per la terra.

Per posar aquest nom, els Geganters i els Grallers de l’Espluga van celebrar ‘El Despertar dels Gegants’ una nova manera d’iniciar la Festa Major amb un petit espectacle a la Font Major on es va reviure la història i el significat dels gegants neolítics que van reaparèixer juntament amb el Senglar dels Diables de l’Espluga.

Un Xaman neolític (Enric Mercadé) va conduir l’escena del ritual de pas, que va comptat amb la participació dels assistents com a portadors d’antorxes, i que van rebre de record un ram de blat.

L’equip de l’Espluga FM Ràdio es va fer càrrec de la producció tècnica, de so i il·luminació de l’espectacle.

SEGUEIX: CONSTRUCCIÓ DELS GEGANTONS NEOLÍTICS