La Dansa dels Gegants Neolítics, present l’espectacle de la 22a Trobada de Gegants de Valls

No és habitual veure els Gegants Neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, ballar la seva dansa oficial fora de l’Espluga. Aquest 19 de juny de 2021 la família neolítica espluguina ha format part de l’espectacle i mostra de balls de la 22a Trobada de Gegants de Valls en el marc de la Festa Major de Sant Joan, la primera a la ciutat des de l’arribada de la pandèmia. Els gegants espluguins han representat els primers pobladors en un repàs per la història a través de la simbologia gegantera. L’actuació de la Colla Gegantera de l’Espluga es pot veure a partir del minut 14 del vídeo de l’espectacle.

Tot que les previsions i la presència de pluja va provocar la suspensió de l’exposició de figures i va posar en dubte el propi espectacle, finalment el temps va permetre la celebracó de l’esdeveniment a la plaça de Sant Jordi de la capital de l’Alt Camp.

La Dansa dels Neolítics, per primer cop amb banda tradicional

Una de les particularitats de l’acte va ser la interpretació per primer cop fora de l’Espluga i per part d’una banda tradicional de la melodia de la Dansa dels Gegants Neolítics composta el 2007 per la grallera espluguina Joana Cervelló, i que ja s’ha convertit en un himne de la festa espluguina.
Els Blue’s, interpretant la Dansa dels Gegants Neolítics, per primer cop amb banda tradicional (Imatge: Ardit Produccions)
El grup de música tradicional i de grallers Els Blu’s va ser l’encarregat de reversionar la Dansa i posar tota la banda sonora a l’esdeveniment, produit per Show Events. La Colla Gegantera El Calçot de Valls celebrarà l’any vinent els seus 25 anys d’història.
Foto de grup de la Colla Gegantera a Valls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *