Els Neolítics, convidats d’honor entre els gegants de Barcelona a la plaça Nova

Com a convidats especials de l’Associació de Festes de la Plaça Nova de Barcelona, els Gegants Neolítics de l’Espluga van participar aquest 15 d’agost a la Trobada Gegantera de les Festes de Sant Roc més antigues de Catalunya, les del barri gòtic de la capital catalana. Membres de la Colla Gegantera de l’Espluga formen part també de l’agrupació barcelonina i van ser els amfitrions d’aquesta visita especial.

El Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor, ballant la seva dansa a la plaça Nova de Barcelona (Foto: Fina Montserrat)
Els Gegants i gegantons de la plaça Nova de Barcelona amb el Nan Cu-cut. (Foto: Fina Montserrats)

Els gegants barcelonins i nan Cu-cut ja van ser la colla destacada de la Trobada Gegantera de l’Espluga. En aquesta ocasió, el Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor van actuar al costat dels Gegants del Pi, els del Raval, els de la Barceloneta, els del Casc Antic, els de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume, de la Princesa i els amfitrions de la Plaça Nova. Plegats van fer un recorregut pel barri Gòtic de Barcelona, davant l’admiració dels barcelonins i els turistes. La XXXVIII Trobada de Gegants de la plaça Nova de Barcelona va acabar amb la ballada de gegants a tocar de la catedral.

El 12 de novembre de 2017 -convidats llavors per Adifolk-, els Gegants Neolítics de l’Espluga ja van actuar al centre de la capital catalana amb motiu de les demostracions de cultura popular ‘Festa Catalana’.

Els Gegants Neolítics de l’Espluga, aquest 15 d’agost de 2019, davant la catedral de Barcelona. (Foto: Fina Montserrat)

Visita a la casa dels Entremesos

Durant el matí, els membres de la Colla Gegantera van visitar la Casa dels Entremesos de Barcelona, on es poden veure els principals elements del seguici festiu i de cultura popular de la capital catalana. Acompanyats pels membres de l’Associació de Festes de la plaça Nova van poder descobrir la història de cada un dels gegants i elements i fins i tot, provar-ne algun.

La Colla Gegantera de l’Espluga visitant la Casa dels Entremesos de Barcelona. (Foto: Fina Montserrat)

Properes actuacions a les Garrigues

Finalment, el 17 d’agost la Colla Gegantera de l’Espluga serà al Vilosell per participar a la seva Trobada Gegantera. El 25 d’agost, la Colla Gegantera portarà els Gegants Neolítics i els diversos dels elements familiars i infantils a Vinaixa, amb motiu de l’estrena del seu capgròs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *