Raül Arenas assoleix el repte ‘Sempre Endavant’ amb la col·laboració dels Gegants i Grallers de l’Espluga

Els Gegants i Gegantons Neolítics i els Grallers de l’Espluga de Francolí van acompanyar aquest dissabte 16 de març a l’espluguina Noe Gaya, en la rebuda que s’ha fet a Tàrrega a l’atleta Raül Arenas, com a cloenda al repte que s’havia proposat per fer realitat el conte de l’espluguina, afectada per una lesió cerebral a causa d’un accident de trànsit. El repte permetrà ara la publicació del nou conte de Noe Gaya.

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga van ser rebuts pels gegants de Tàrrega amb els quals van compartir una cercavila pel centre de la ciutat, fins arribar al final del carrer del Carme, on es celebrava la festa d’arribada de Raül Arenas.

Els Grallers i els Gegants de l’Espluga, durant la cercavila per Tàrrega. (Foto: Rosa M. Bultó)

Un cop allà, els Gegants de Tàrrega i els de l’Espluga van oferir diversos balls acompanyats dels Grallers de l’Espluga. A l’acte hi van participar nombrosos espluguins i espluguines, membres del Club Atlètic Espluguí, i també les autoritats targarines, encapçalades per la presidenta de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló.

La Colla Gegantera ha col·laborat durant els últims mesos en la campanya del projecte ‘Sempre endavant’, per tal de recollir fons per la proposta impulsada per Raül Arenas, que va descobrir la història de Noe Gaya a través de les pedres de la felicitat repartides arreu del món.

+ GALERIA D’IMATGES I CRÒNICA D’EFMR.CAT

LA NOE I ELS GEGANTONS

El 30 de juliol de 2017, durant el bateig dels nous gegantons neolítics de l’Espluga, Terra i Pastor, la Colla Gegantera va col·locar a la gegantona Terra un collaret de ‘pedres de la felicitat’, pintat per l’espluguina Noe Gaya.

La col·locació del collaret de ‘pedres de la felicitat’ pintat per Noe Gaya, el 30 de juliol de 2017.

L’objectiu era visibilitzar a través de la cultura popular la història de superació de la Noe, en uns gegantons especialment sensibles ja que també incorporen el seu nom en braile a l’avantbraç.

Les ‘pedres de la felicitat’ de Noe Gaya estan repartides per tot el món gràcies a alpinistes, viatgers i excursionistes i des del 2017 recorren el territori amb els gegants de l’Espluga de Francolí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *