Comença temporada dels Gegants i els Grallers de l’Espluga amb una vintena d’actuacions previstes

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga de Francolí han iniciat temporada, aquest cap de setmana, a la Trobada Gegantera d’Ivars d’Urgell. Des d’ara i fins l’octubre la família de Gegants Neolítics de l’Espluga visitaran una vintena de poblacions.

El 16 de març, els grallers i geganters espluguins ja van fer una prèvia de la temporada a l’acte solidari de Raül Arenas per Noe Gaya, a Tàrrega, però aquest dissabte han donat la temporada per iniciada amb la primera Trobada Gegantera de l’any.

Actuació dels Grallers de l’Espluga a Ivars d’Urgell. (Foto: Fina Montserrat)

En aquesta ocasió, el Gegants i Gegantons Neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor han acompanyat els geganters i grallers de Bellvís, de Castellnou, de Sidamón, la Colla Gegantera i Grallera l’Arreu de Mollerussa, el grup Vivall de les Borges Blanques, els geganters de Guissona, els de Cervera, Alcover i els amfitrions d’Ivars d’Urgell. També hi ha participat la batucada Ivars Tukats.

Actuació dels Gegants Neolítics a Ivars d’Urgell. (Foto: Fina Montserrat)

Una vintena d’actuacions

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga ja tenen confirmades una vintena d’actuacions arreu del territori català per aquest 2019. El 24 d’abril participaran a la jornada de tradicions populars de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i el 4 de maig, com és tradicional, els Grallers de l’Espluga actuaran a la Setmana Medieval de Montblanc, aquest cop a la Bevenda dels Portals.

L’11 de maig es reprendran les participacions a trobades geganteres a Llinars del Vallès, seguit el 19 de maig, de la Trobada Gegantera de Montblanc per les Festes de Sant Maties. El 2 de juny els Gegants i Gegantons Neolítics, els Gegants antics, els Grallers i els Nans participaran a la XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Blancafort.

Foto de grup dels grallers i timbalers a la Trobada d’Ivars d’Urgell (Foto: Fina Montserrat)

Per Sant Joan, la Colla Gegantera i els Grallers seran a Valls el 22 de juny, i l’endemà a l’Espluga, rebent la Flama del Canigó. Durant l’estiu hi haurà actuacions a Arenys de Mar, el 7 de juliol, la Trobada Gegantera de l’Espluga, el 20 de juliol, i els actes oficials de la cultura popular espluguina per la Festa Major del municipi, l’últim cap de setmana de mes.

Durant el mes d’agost, els Gegants Neolítics de l’Espluga passaran per Duesaigües, la Plaça Nova de Barcelona, l’Hospitalet de l’Infant i Forès; el mes de setembre aniran a Ulldecona i Sabadell i el 19 d’octubre tancaran temporada a la cursa de gegantes de la Llagosta.

El calendari complert es pot consultar a webs.gegants.cat/esplugadefrancoli

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *