Els Neolítics de l’Espluga i els Nanos de la Trinitat participen a la Trobada de Duesaigües

L’activitat de la Colla Gegantera de l’Espluga s’intensifica aquest agost amb dies intensos i enriquidors per l’agrupació que aquest dissabte  visitava el nucli de Duesaigües, al Baix Camp. L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga hi va portar la família sencera de Gegants Neolítics, Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, i per primer cop, els quatre capgrossos de l’agricultura, de la Germandat de la Santíssima Trinitat. Com és habitual també hi van participar els gegantonets familiars de la Colla, el Neo i el Dimoni.

Els Gegants Neolítics de l’Espluga i els Nanos de la Trinitat, ballant a Duesaigües. (Foto: Fina Montserrat)

D’aquesta manera, després de l’intens mes de juliol -amb la Trobada Gegantera i la Festa Major de l’Espluga de Francolí- la Colla Gegantera i els grallers reprenien l’activitat acompanyats  dels Cubanus de Duesaigües, la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt de Montroig del Camp i amb al Colla Gegantera de l’Argentera.

Els Nanos de la Trinitat i els Gegantons Neolítics de l’Espluga, pels carrers de Duesaigües. (Foto. Fina Montserrat)

La cercavila va fer-se pels carrers d’aquest petit poble, situat entre barrancs, al peu de les serres de l’Argentera i de Pradell.

Els seus carrers de pedra, costeruts i estrets, van ser un dels alicients de la Trobada Gegantera, que captar l’atenció dels assistents.

Alguns dels membres de la Colla Gegantera van arribar a mig matí per gaudir de l’entorn natural i de l’estada a la zona.

 

 

Dijous, tornada a Barcelona i després, a les Garrigues

El proper dijous 15 d’agost, els Gegants Neolítics de l’Espluga seran els convidats especials de les Festes de Sant Roc de la plaça Nova de la ciutat de Barcelona, unes de les festes tradicionals de més antiguitat de Catalunya. Els gegants barcelonins i nan Cu-cut ja van ser la colla destacada de la Trobada Gegantera de l’Espluga.

Ara el Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor tornaran a Barcelona per ballar a tocar de la catedral, on ja van ballar el 12 de novembre de 2017 convidats llavors per Adifolk. Cal destacar que la Colla Gegantera de la plaça Nova i la de l’Espluga comparteixen vincles amb els joves geganters espluguins Jofre i Jana Saltó.

El 15 d’agost formaran part de la XXXVIII Trobada de Gegants on també participaran els Gegants del Pi, els del Raval, els de la Barceloneta, els del Casc Antic, els de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume, de la Princesa i els amfitrions de la Plaça Nova. Plegats faran un recorregut pel barri Gòtic de Barcelona.

Descarreg’at el Programa de les 430 Festes de Sant Roc de Barcelona

Finalment, el 17 d’agost la Colla Gegantera de l’Espluga serà al Vilosell per participar a la seva Trobada Gegantera. El 25 d’agost, la Colla Gegantera portarà els gegantons i els diversos dels elements familiars i infantils a Vinaixa, amb motiu de l’estrena del seu capgròs.

Absència a l’Espai de la Festa Major

La intensitat d’actuacions dels Gegants Neolítics de l’Espluga durant els propers dies farà que no puguin exposar-se del 10 al 18 d’agost a l’Espai de la Festa Major, ubicat al carrer de Lluís Carulla, 22. Hi tornaran a ser del 19 al 31 d’agost per últim cop.

L’exposició de Gegants de l’Espluga, a l’interior de l’Espai de la Festa Major. (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *