Els Gegants i Grallers de l’Espluga participen a Montblanc als 25 anys dels Amics dels Gegants

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga de Francolí han participat aquest diumenge a la Trobada Gegantera de celebració dels 25 anys dels Amics dels Gegants de Montblanc, dins les Festes de Sant Maties de la capital de la Conca de Barberà.

La família de Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí ha estat una de les 25 colles convidades a l’esdeveniment, entre les quals destaquen gegants d’arreu del territori de l’antiga Corona d’Aragó com Santa Margalida (Illes Balears), Castelló (País València), Borja (Aragó) o Vilafranca de Conflent (Catalunya Nord), a més de colles d’arreu de Catalunya. També hi han participat el Basilisc de Valls o la Cucafera de Montblanc.

Els Gegants de l’Espluga ja hi han participat aquest diumenge des de primera hora amb la plantada davant la muralla de Sant Jordi, seguit de la cercavila pel carrer Major i l’entrada de gala a la plaça, on han actuat la Cucafera de Montblanc, els Gegants de Santa Margalida i els Veguers de Montblanc, que estraven vestit en motiu de l’aniversari de l’entitat dels Amics dels Gegants.

La Terra, el Pastor, el Gorg, l’Spluc i el Blat, al carrer Major de Montblanc (Foto: Fina Montserrat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *