Els Nanos de l’Espluga obren inscripcions per trobar el grup de persones portadores de la Festa Major

El 14 de juliol es farà un assaig obert a la Piscina de l’Espluga per apropar el grup a noves incorporacions

INSCRIU-TE AQUÍ

El grup de Nanos de l’Espluga es renovarà completament aquesta propera Festa Major, del 25 al 29 de juliol. Aquest any toca fer el relleu a la majoria de persones portadores que fins ara han donat vida als 12 personatges que formen part d’aquest element del seguici festiu de l’Espluga de Francolí.

Per això, l’Ajuntament de l’Espluga i l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans del municipi han obert inscripcions per a persones majors de 12 anys i 150 centímetres d’alçada per incorporar-les al nou grup.

Portadors dels Nanos de l’Espluga, l’any 2017

Per la inscripció no hi ha límit màxim d’edat, ni tampoc de persones inscrites, ja que com més ampli sigui el grup més capgrossos podran sortir aquesta propera Festa Major. Els Nanos de l’Espluga només actuen oficialment un cop a l’any, a les cercaviles del dijous i el divendres de Festa Major i el diumenge, a la plaça de la Vila. Puntualment fan sortides extraordinàries, molt excepcionals. L’Espluga disposa de 15 capgrossos però habitualment, el màxim de figures que surten en una actuació són 12.

Els Nanos de l’Espluga amb alguns geganters i grallers, l’any 2015 a la Residència Jaume I

Assaig obert el 14 de juliol

Les inscripcions ja es poden fer al portal webs.gegants.cat/esplugadefrancoli. El diumenge 14 de juliol, dins els actes de la Setmana de la Joventut, es farà un assaig obert a la Piscina Municipal per ensenyar a les noves persones portadores els passos del ball oficial i la manera com s’han de portar els capgrossos. Durant l’assaig, altres persones que hi estiguin interessades també ho podran provar.

Ball dels Nanos de l’Espluga a la plaça del Castell

Uns capgrossos històrics

Els Nanos de l’Espluga són, juntament amb els gegants antics, un dels elements de la cultura popular local més antics que s’han conservat actius sense interrupcions. Els primers es van adquirir el 1947 a la casa Ingenio de Barcelona. La col·lecció es completar a principis dels anys 80 amb els tres germans Marx.

Els Grallers de l’Espluga el 1997, després de constituïr-se com a entitat. A la fotografia, amb els Geganters, els Gegants i els Nanos amb qui s’acabarien fusionant el 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *