El grup de Nanos aconsegueix 4 noves persones portadores per la Festa Major

El grup de Nanos de l’Espluga incorporarà aquesta Festa Major 4 noves persones portadores fruit de la campanya llençada per evitar la desaparició a causa de la suma de baixes d’aquesta temporada. Aquestes noves incorporacions han participat aquest diumenge a l’assaig obert que s’ha ofert a la piscina municipal amb la participació dels Grallers de l’Espluga i dins els actes de la Setmana de la Joventut. La regidora de Ciutadania, Aida Morgades, ha assisit a l’acte.

El Ball de Nans de l’Espluga, assajat a la piscina municipal, durant els actes de la Setmana de la Joventut del 2019 (Foto: Aida Morgades)

Tot i que l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans i l’Ajuntament de l’Espluga buscaven persones per fer ballar els 12 principals capgrossos (n’hi ha fins a 15), fins al moment només serà possible que el divendres i el diumenge de la Festa Major en surtin entre 4 i 6 sumant-hi algunes membres de l’anterior grup que continuaran.

Els Grallers de l’Espluga, davant un capgros i el vestuari dels Nanos preparat per l’assaig obert. (Foto: Aida Morgades)

Per escollir els Nanos que ballaran per la Festa Major l’entitat i la regidoria de Cultura seguiran criteris de valor històric i simbòlic pel municipi, donant preeminència als capgrossos Tricornis, els històrics massers que representen l’autoritat municipal; i els altres personatges datats de mitjans del segle XX, com la Gitana o el Turc, i que disposen de rèplica de fibra de vidre.

Assaig Obert dels Nanos i grallers a la piscina municipal el 14 de juliol de 2019 (Foto: Aida Morgades)

Altres capgrossos com el Vell i la Vella, amb més de 70 anys, s’hauran de quedar guardats ja que estan en molt mal estat. Tampoc sortiran a actuar, probablement, els Germans Marx, els nanos de l’Estornell o el gosset Rovelló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *