L’Espluga aplegarà 40 gegants i gegantes d’arreu del país a la Trobada Gegantera del 20 de juliol

L’Espluga de Francolí acollirà el dissabte 20 de juliol la seva Trobada Gegantera, que el 2017 es va convertir en biennal després de la celebració dels 10 anys dels Gegants Neolítics. Llavors, i arran del naixement dels gegantons Terra i Pastor, l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans i l’Ajuntament de l’Espluga van acordar celebrar cada 2 anys l’esdeveniment, que acollirà una quarantena de figures de gegants i gegantes procedents de diferents parts de Catalunya.

La Trobada Gegantera de l’Espluga del 2017, amb prop de 40 gegants i gegantes.

Més de 400 participants

La Trobada Gegantera de l’Espluga aplegarà al municipi més de 400 persones gralleres o portadores dels gegants. En total 16 colles geganteres i gralleres visitaran el municipi com a retorn a l’actuació que prèviament ja han fet al seu poble o ciutat els Gegants Neolítics de l’Espluga, durant la gira pel territori dels últims 2 anys.

A més, gràcies a la col·laboració de més d’un centenar d’empreses i comerços de l’Espluga i l’entorn, la Colla Gegantera ha iniciat un sorteig extraordinari que repartirà una primera part dels premis entre els participants a la Trobada, i una segona part amb motiu de la Festa Major, entre tots els que hagin comprat les butlletes.

Una gran cercavila per l’Espluga

Els actes d’aquest 20 de juliol començaran a les 6 de la tarda amb la plantada a la plaça Montserrat Canals, davant el Casal de l’Espluga. Des de la plaça de l’1 d’octubre, a les 7 de la tarda, arrencarà la gran cercavila que es dirigirà per l’avinguda de Catalunya fins la carretera de Poblet, el carrer Nou, la travessera de Poblet i el passeig Canyellas.

Passarà pel carrer de Ramon Muntanyola i Oriol Junqueras fins la plaça de la Vila, i des del carrer Abadia accedirà a la plaça de l’Església. Serà en aquest punt cèntric on a les 8 del vespre hi haurà la gran ballada, i d’on sortirà al cercavila de retorn pel carrer de Lluís Carulla i Jordi Cuixart. A la nit, les colles geganteres i gralleres soparan plegades al Jardí dels Francolins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *