Jordi Batet, reconegut amb el Ram de la Geganta 2019

El cap de la Colla Gegantera de l’Espluga de Francolí des de 2013, Jordi Batet, va ser reconegut aquest diumenge amb el Ram de la Geganta 2019, un reconeixement honorífic que des de fa 5 anys promou l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga i la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga.

En aquesta ocació, Jordi Batet va ser proposat per la Junta General de l’entitat per rebre el ram de la geganta Beatriu pel seu paper en pro de la cultura popular local. Aquest any el Ram estava elaborat per la Floristeria Civiflor.

Jordi Batet, acompanyat de la seva família, després de rebre el Ram de la Geganta Beatriu. (Foto: Xavier Lozano)
El Ram de la Geganta Beatriu, elaborat aquest 2019 per la Floristeria Civiflor. (Foto: Fina Montserrat)

La gegantera i membre de Junta, Mar Gili, va ser l’encarregada de presentar l’acte i fer públic el nom de Batet: “Aquest any, la persona reconeguda és una de les més veteranes de l’actual Colla Gegantera. Ja porta més 25 anys des de la seva primera ballada de Gegants. En l’actual etapa, ha aconseguit reunir un equip ampli de geganters i geganteres, famílies implicades i enamorades del món dels gegants, que cada any porten el Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor, i els seus gegantons familiars arreu de Catalunya. La mostra va ser la Trobada Gegantera de just fa una setmana, amb 50 figures, prop de 500 participants, i centenars d’espectadors. Una trobada que durant l’etapa de l’actual Cap de Colla s’ha convertit en biennal, mostra de la flama encesa pel fet geganter a l’Espluga. Avui, l’homenatge i el ram de la Geganta Beatriu és pel Jordi Batet Rosich”. 

Mar Gili, presentant l’acte de la Gran Ballada i lliurament del Ram de la Geganta. (Foto: Josep Morató/EFMR)

Fins ara, han rebut el Ram de la Geganta:

  1. Helena Rivero (2015), per l’elaboració dels dibuixos de tots els gegants i nans de l’Espluga
  2. Marc López (2016) per inspirar-se en la cultura popular espluguina per elaborar el cartell de la Festa Major
  3. Josep Lluís Torre, Magda Buldó i Xavier Lozano (2017) per la seva dedicació en el manteniment de la tradició grallera i gegantera a l’Espluga en l’any dels 70 anys dels Gegants i Nans de l’Espluga, els 25 anys dels Grallers i els 10 anys dels Gegants Neolítics, a més del naixement dels gegantons neolítics
  4. Josep Maïllo (2018), per la seva col·laboració altruïsta en la restauració i les rèpliques dels Nanos de l’Espluga i per rebre anualment a casa seva les Matinades dels Grallers de l’Espluga. 
  5. Jordi Batet (2019), cap de la Colla Gegantera i geganter des de fa més de 25 anys. Pel foment del fet geganter i l’aglutinació d’un equip ampli de famílies geganteres a la Colla, partíceps de les constants visites dels Gegants Neolítics arreu de Catalunya, traduïdes després en les Trobades Geganteres convertides ara en biennals. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *