Un nano de l’Espluga, al centenari dels capgrossos d’Arenys de Mar

El Nano Chico Marx de l’Espluga, datat del 1980, ha fet aquest estiu una estada particular a la comarca del Maresme per participar de forma excepcional a les festes de Sant Zenon de la vila d’Arenys de Mar. La Colla Gegantera d’aquest municipi va voler organitzar un pregó de la seva Festa Major molt especial, dedicat a la història dels capgrossos arenyencs, amb motiu del seu centenari.

Els capgrossos al balcó de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. (Foto: Associació de Geganters d’Arenys de Mar)

El pregó es va fer des de tots els balcons de la casa de la Vila, d’on van aparèixer tots els històrics capgrossos d’Arenys de Mar, molts dels quals procedents de la casa Ingenio de Barcelona, com els de l’Espluga de Francolí. Alguns d’ells havien desaparegut i per això els geganters d’Arenys de Mar n’havien buscat rèpliques arreu de Catalunya.

El Nano de l’Espluga vist des del balcó frontal de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. (Foto: Associació de Geganters d’Arenys de Mar)

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga va acordar la cessió temporal del capgròs a finals de l’any passat, i ja aquesta primavera el Nano espluguí va viatjar cap al Maresme, on hi ha passat bona part de l’estiu, fins la Festa Major i ser exposat a l’Espluga.

Foto de grup dels Capgrossos d’Arenys de Mar amb el Chico de l’Espluga. (Foto: Associació de Geganters d’Arenys de Mar)
El balcó de l’Ajuntament d’Arenys de Mar ple de capgrossos. (Foto: Associació de Geganters d’Arenys de Mar)

CRÒNICA DE L’ESDEVENIMENT A RÀDIO ARENYS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *