Els Gegants Neolítics de l’Espluga, a l’estrena del capgròs de Vinaixa

Vinaixa (Garrigues) ha estrenat aquest 25 d’agost, per la seva Festa Major, el nou capgròs Bonifaci, un nou personatge prehistòric, el primer element de cultura popular del municipi. Els Gegants Neolítics de l’Espluga, Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, han estat uns dels convidats a la trobada, on també hi han participat altres gegants i capgrossos del territori.

El nou capgros Bonifaci de Vinaixa, durant l’estrena aquest 25 d’agost de 2019 (Foto: Fina Montserrat)

Els actes han inclòs una plantada de gegants i capgrossos a la plaça dels Arbres i després de la presentació del nou capgròs, una posterior cercavila pels carrers de Vinaixa que acabava novament a la plaça amb el ball conjunt.

Visita del regidor de Cultura

El regidor Enric Mercadé, a la fotografia de grup amb la Colla Gegantera de l’Espluga. (Foto: Fina Montserrat)

L’actuació de la Colla Gegantera de l’Espluga a Vinaixa ha comptat aquesta vegada amb l’acompanyament del regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, que ha fet costat als geganters i geganteres en una de les seves actuacions per Catalunya.

Era la primera vegada en almenys dues dècades que un regidor del consistori espluguí acompanyava la Colla Gegantera a una actuació fora del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *