Els Grallers de l’Espluga acompanyen els Reis d’Orient

Els Grallers de l’Espluga han complert amb la tradició, aquest 5 de gener, d’acompanyar els Reis d’Orient en la seva arribada a l’Espluga de Francolí. Des dels seus origens el 1992, l’actual grup de Grallers ha acompanyat des de sempre la cavalcada de Reis, amb un repertori variat de nadales.

Com marca la tradició, la música dels Grallers de l’Espluga s’ha pogut escoltar durant el recorregut pel municipi i també amb els tradicionals tocs d’atenció a la plaça de la Vila, durant l’arribada dels Reis d’Orient a l’Ajuntament.

Reiniciant la cavalcada a la plaça de l’Església. (Foto: Enric Mercadé)

Els Grallers també han acompanyat la comitiva a peu fins la plaça de l’Església, per fer l’adoració del nen Jesús al ritme de ‘El noi de la mare’ i ‘Joia en el món’.

Al Casal de l’Espluga, l’agrupació ha rebut amb música la cavalcada i a l’acabar, ha acompanyat la baixada de la bandera de la Casa de Cervera, l’escut nobiliari dels fundadors de l’Espluga. Una bandera que es col·loca cada 20 de desembre i treuen els Reis d’Orients cada 5 de gener al monument del Mil·lenari, que es commemorarà el 2079.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *