Els Gegants i els Grallers de l’Espluga inicien una temporada que recorrerà una quinzena de municipis

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga de Francolí han iniciat temporada, aquest cap de setmana, a la Trobada Gegantera de Santa Perpètua de Mogoda. Des d’ara i fins l’octubre la família de Gegants Neolítics de l’Espluga visitarà una quinzena de poblacions.

La Spluc i la Terra amb els distintius del Dia Internacional de la Dona. (Foto: Fina Montserrat)

En aquesta ocasió, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la Geganta i Gegantons Neolítics Spluc i Blat, Terra i Pastor han acompanyat les colles de Calafell, Caldes de Montbui, la Fal·lera Gironina, Malgrat de Mar, Molins de Rei, Olesa de Bonesvalls, Sant Llorenç d’Hortons, Vacarisses i els amfitrions de Santa Perpètua de Mogoda.

Ballada a la Plaça

Una quinzena d’actuacions

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga ja tenen confirmades una quinzena d’actuacions arreu del territori català per aquest 2020.  Com és tradicional, els Grallers de l’Espluga actuaran a la Setmana Medieval de Montblanc, i el 9  de maig  participaran a la Trobada Gegantera de Riudoms.

El 7 de juny es reprendran les participacions a trobades geganteres a La Garriga, seguit el 14 de juny, de la Trobada Gegantera de Vilanova del Camí;

Per Sant Joan a l’Espluga, rebent la Flama del Canigó; el 27 de juny a la Trobada Gegantera a Premià de Dalt.

Durant l’estiu hi haurà actuacions el 5 de juliol els Gegants i Gegantons Neolítics, els Gegants antics, els Grallers i els Nans participaran a la XV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Vilanova de Prades. I els actes oficials de la cultura popular espluguina per la Festa Major del municipi, l’últim cap de setmana de mes.

Durant el mes d’agost, els Gegants Neolítics de l’Espluga passaran per Rocafort de Queralt, Tarragona i Amposta; el mes de setembre aniran a Les Borges Blanques i Vallclara i el 19 de Setembre tancaran temporada a la Residència Ponent de Tarragona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *