Els Gegants Neolítics i el Senglar de l’Espluga, dansen junts per primer cop a Montblanc

Els Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí i el Senglar de l’Espluga han ballat junts, primer cop fora del municipi, la Dansa dels Gegants Neolítics (Joana Cervelló, 2007) que comparteixen cada diumenge de Festa Major a la plaça de la Vila des de l’any 2007, i que en aquesta ocasió s’ha pogut veure en exclusiva a la plaça de sant Francesc de Montblanc aquest 16 de maig. El motiu és la 26a Trobada de Gegants i Bestiari de la capital de la Conca de Barberà, a la qual hi han participat la Colla Gegantera, els Grallers i els Diables de l’Espluga. L’acte servia per celebrar els 640 anys de l’origen i els 40 anys de la recuperació de la Mulassa de Montblanc.

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga amb els Gegants Neolítics, a Montblanc. (Foto: Fina Montserrat)

Aquesta ha estat la primera trobada gegantera a la qual han participat els Gegants i els Grallers de l’Espluga des de l’inici de la pandèmia. Els Amics dels Gegants de Montblanc, organitzadors de l’esdeveniment, han previst un acte estàtic en substitució de les tradicionals cercaviles -actualment prohibides-.

Els Grallers i els Gegants Neolítics, durant l’actuació a la plaça de Sant Francesc de Montblanc. (Foto: Fina Montserrat)

A la plaça de Sant Francesc s’hi han col·locat centenars de cadires pels espectadors, que han pogut seguir les actuacions de diferents agrupacions d’arreu del territori.

L’actuació dels Gegants Neolítics de l’Espluga amb la plaça de Sant Francesc de Montblanc plena de cadires. (Foto: Fina Montserrat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *