L’Espluga es retroba amb la cultura popular en el primer Sant Joan en pandèmia

Després de la suspensió dels actes populars de Sant Joan, el 23 de juny del 2020, a causa de la pandèmia de la COVID-19, just després del confinament domiciari, aquest 2021 l’Espluga s’ha pogut retrobar amb el seguici popular que rep, com ha esdevingut costum, la flama del Canigó portada pel Club Atlètic Espluguí. Els Gegants Neolítics de l’Espluga, els Nanos i els Grallers han participat a l’actuació estàtica que s’ha fet a la plaça Montserrat Canals, amb el públic assegut i amb control d’aforament. A l’acte també han actuat el Ball de Bastons de l’Espluga, el Senglar i el ball de Diables amb la seva batucada. 

Exposició al teatre del Casal

L’Espai de Cultura Popular habilitat per primer cop al Teatre del Casal durant els actes de Sant Joan d’aquest 2021. (Foto: Xavier Lozano)

De forma insòlita, els elements d’imatgeria festiva de l’Espluga s’han pogut veure durant el matí i primera hora de tarda a l’Espai de Cultura Popular habilitat excepcionalment a l’escenari del teatre del Casal, en no estar disponible el local comercial utilitzat des del 2019.

Clara Sans i Núria Mas, llegint el manifest de Sant Joan 2021 (Montse Montserrat).

Aquest any el manifest de la Flama del Canigó l’han llegit ‘les dones de la cultura popular’, en aquest cas, Clara Sans i Núria Mas en representació dels Grallers, Gegants i Nans; Cristina Pulido, dels gegants de la Trinitat, Mar Poca, del ball de bastons, i Aida Martí, dels diables de l’Espluga.

Els Grallers de l’Espluga, durant el cant dels Segadors, a la rebuda de la flama del Canigó 2021 (Montse Montserrat).

Durant l’acte d’arribada de la Flama del Canigó, els Grallers de l’Espluga han intepretat l’himne nacional de Catalunya, els Segadors, i també la cançó popular ‘La presó del rei de França’, i han acompanyat el ball dels gegants de la Trinitat. L’acte també ha comptat amb la Dansa dels Gegants Neolítics i el Ball de Nans de l’Espluga.

galeria d’imatges de l’efmr

La Dansa dels Gegants Neolítics durant els actes de Sant Joan 2021 (Foto: EFMR.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *