Comença el curs de l’Escola de Gralla i Timbal de l’Espluga amb nou alumnat

Aquest dimarts 5 d’octubre ha començat el nou curs de l’Escola de Gralla i Timbal de l’Espluga de Francolí, gestionada per l’Aula de Música Tradicional i Popular ‘El Tecler’ a través de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga. Aquest any les classes impartides per Oriol Olivé i Roger Garcia es desenvoluparan els dimarts a les dependències del Casalet i el Casal de l’Espluga i es distribuiran en diferents nivells als quals s’incorporen nous alumnes d’iniciació -a partir de 5 anys- i també adults.

Alumnes d’iniciació a la gralla amb la tècnica ‘Mans petites’ i el mestre graller Oriol Olivé.

L’alumnat infantil de nova incorporació o d’iniciació s’agrupa a les classes de gralla o de timbal anomenades ‘mans petites 1’, mentre que la resta es formaran al grup de nivell elemental 3. També s’ofereixen classes per adults de nivell mitjà.

Alumnes del nivell elemental 3 de gralla, durant les classes a l’Espluga.

L’objectiu de l’escola, a més d’oferir formació als espluguins i espluguines que vulguin endisar-se al món de la música tradicional, té l’objectiu d’ampliar i mantenir l’activitat del grup de Grallers de l’Espluga, amb qui es faran assajos conjunts amb l’alumnat de l’escola i sessions d’aprenentatge de grup de forma quinzenal, a partir del repertori històric de l’entitat. L’objectiu també és consolidar l’acompanyament dels gegants i nans de l’Espluga allà on vagin, a més de la resta d’actuacions tradicionals dels Grallers de l’Espluga, al llarg de l’any.

Alumnat d’iniciació de timbal amb el mestre timbaler Roger Garcia, a la Sala Carulla-Font del Casal.

Els actuals Grallers de l’Espluga van ser fundats per Josep Prats el 1992, qui va començar a formar les noves generacions de grallers, tot i que anteriorment hi havia hagut altres grups al municipi des dels 1863. Des del 2002 al 2013 l’Escola de Gralla va ser dirigida per Magda Buldó amb Xavier Lozano a la percussió. El 2016 se’n va fer càrrec el mestre graller Oriol Olivé, el 2017 es va aprovar la reobertura d’inscripcions i el 2019 va integrar-se dins l’Aula de Música Tradicional i Popular ‘El Tecler’ de Tarragona incorporant el professor de timbal Roger Garcia. Des de la seva fundació a principis dels anys 90 del segle passat, l’Escola de Gralla i Timbal de l’Espluga han ensenyat a tocar la gralla i timbal a més de 80 persones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *