Retorn dels gegants neolítics, els Grallers i el Rovelló al Mercat de la Castanyada de Vilanova de Prades

La cultura popular espluguina ha tornat aquest 31 d’octubre de 2021 a al Mercat de la Castanyada de Vilanova de Prades, una de les actuacions que ja s’han convertit en habituals pels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, des de fa anys. Aquest any s’ha pogut celebrar, pràcticament sense mesures de restricció sanitària —tot i l’aforament limitat, la 46a edició de la Fira i la 35a del Mercat de la Castanyada. Hi han actuat els gegants neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, el nano Rovelló i els Grallers de l’Espluga.

Els Grallers de l’Espluga, acompanyant la geganta castanyera Salvadora de Vilanova de Prades. (Foto: Anna Miró)

La música dels Grallers de l’Espluga ha acompanyat el ball de la geganta castanyera de Vilanova de Prades, Salvadora Perandreu, dels gegants Blanca i Fort, de Blancafort, a més de la família neolítica espluguina, del nano Rovelló i també dels gegantonets familiars d’alguns membres de la Colla Gegantera. A la jornada també hi han participat els Torraires de Montblanc i els Bastoners de Capafons.

Actuació dels Torraires de Montblanc i dels gegants de Blancafort. (Foto: Mar Gili)
El Rovelló, amb els gegantonets familiars i els gegantons neolítics de l’Espluga (Foto: Mar Gili).

La Colla Gegantera i els Grallers han pogut gaudir del mercat i fira, participar a les activitats organitzades i degustar les castanyes cuites al foc.

La Terra i el Pastor, durant la seva visita al Mercat de la Castanyada de Vilanova de Prades. (Foto: Mar Gili)
La Colla Gegantera amb la família de gegants neolítics durant la cercavila pel Mercat de la Castanyada de Vilanova de Prades. (Foto: Mar Gili)

El forner espluguí de Cal Tullet, Gerard Griñó, que participava a la Fira amb una parada de pa i coques de l’Espluga, ha volgut fotografiar-se amb el gegant Gorg.

Gerard Griñó amb el Gorg, davant la parada de Cal Tullet a Vilanova de Prades (Foto: Mar Gili)

MÉS IMATGES A LA GALERIA D’EFMR.CAT

La Dansa dels Gegants Neolítics, a Vilanova de Prades, aquest 2021. (Foto: Josep Morató / EFMR.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *